Ingvild Blæsterdalen er videre til finalen i INTRO-folk, og er med på å kjempe videre om tittelen Årets unge folkemusiker.

Lørdag 11. august, på Telemarkfestivalen, gikk siste semifinale i konkurransen INTRO-folk. Felespilleren Ingvild Blæsterdalen fra Røros og trekkspilleren Mads Erik Odde fra Nord-Gudbrandsdalen kjempet om finaleplass før et begeistret publikum på Bø torg, står det i en pressemelding utsendt fra Folkorg i dag.

Etter to konserter ble det avgjort at Ingvild Blæsterdalen skal være med videre i konkurransen om den gjeve tittelen "Årets unge folkemusiker 2018", spilleoppdrag på Riksscenen, showcase på Folkelarm 2019 og Gramo-stipendet på 100 000 kroner. Premien blir delt ut i Operaen under Mesterkonserten 11. november der vinneren også får spille en slått.


Ingvild har votst opp i folkemusikkmiljøet på Røros og ble tidlig med i Glåmos spellmannslag. Videre gikk turen til folkemusikklinja på Vinstra VGs, og så til Norges Musikkhøyskole. I 2017 slapp hun debutplata, «Stayer», med Ingvild Blæsterdalen Trio, som spiller hennes egne folkemusikk-komposisjoner. Ellers er Ingvild fast medlem i Sjuende far i huset, og opptrer ofte i duo med ektemannen Einar Olav Larsen eller i duo med Synnøve Brøndbo Plassen.