Folkemusikkbandet SVER var backingband for rap-artisten Skranglebein på Norske Talenter fredag kveld.

- Det ble et forrykende show, forteller Olav Luksengård Mjelva, rørosingen i bandet. 

HER er en link til innslaget der SVER deltok på TV 2. 

- Det var veldig artig, men det er også ganske spesielt å bruke tre dager på reising, øving og venting for å plutselig yte maksimalt i to og et halvt minutt. Men det var en interessant erfaring, legger han til.

- Produksjonen er jo veldig stor med dyktige folk i alle ledd, så en blir godt tatt vare på. Vi synes jo at det var litt synd at Skranglebein ikke gikk videre, men både han og vi i SVER er veldig godt med opptredenen. Vi gjorde vårt beste i hvert fall, og interessen har vært stor i etterkant!

SVER ble starta i 2005 av rørosingene Olav L Mjelva og Leif Ingvar Ranøien. I dag består SVER av de to og svenskene Jens Linell, Anders Hall og Adam Johansson.

Rørosingen Jonas Østbyhaug var med på bass på innslaget i Norske Talenter.

På sine egne nettsider skriver TV 2 at innslaget traff blink med hip hop og norsk folkemusikk.

Videre skriver de følgende:

"Per Olav «Skranglebein» Hoff Mydske (36) kommer fra Fredrikstad og opptrer med egenskrevne rapper.

Hans blanding av hip hop og norsk folkemusikk fikk salen til å smile. Det gjorde Bjarne Brøndbo også. 

– Det her kan jo være fremtiden for norsk underholdningsbransje. Jeg elsker miksen du gjør med folkemusikk, røttene vi har og historikken til oss som nordmenn. Jeg liker det du gjør. Det er et 100 prosent fullverdig og godt underholdningsnummer. Jeg må si til alle som sitter i sofaen og promper med munnen: Stem på Skranglebein! Dette var veldig bra. 

– Du er bare en musikalsk fest! Og så er du en ordkunstner. Din musikalitet er bare herlig. Takk for at du finnes, smilte Mia Gundersen. 

Også Suleman Malik likte den uvanlige kombinasjonen. 

– Vet du hva? Her tok du meg. Det var et bra gjennomført show, det var så mye som skjedde, og jeg storkoste meg! Takk for en bra performance, sa han.

SVER søker støtte til nytt album

På sine egne nettsider presenterer SVER seg slik:

SVER består av Olav Luksengård Mjelva (fele & hardingfele), Anders Hall (fele & bratsj), Leif Ingvar Ranøien (torader), Adam Johansson (gitar) og Jens Linell (trommer og perkusjon).

Olav og Leif Ingvar har spilt saman sidan 2002. Vidar Berge ble med på gitar i 2007 og de ga samme år ut plata ”SVER”. Anders og Jens ble med våren 2008. I 2010 kom bandet med sitt andre album “Fruen”. Også denne gangen til strålende kritikkar.

I 2010 sluttet Vidar Berge og da kom Adam Johansson inn i bandet.

Siden 2011 har SVER samarbeidet med den svenske dancehallartisten Snakka San.

LES OGSÅ : Første Røros Folk Festival arrangert i helga: En suksess fra ende til annen

Ny pris til Mjelva  Mjelva og Rydvall bryter is på Savalen