Bankdirektøren kommer til Folldal denne uka

Ordfører Hilde Franmo Tveråen (i hvitt) og resten av kommunestyret får besøk av bankdirektør Richard Heiberg onsdag kveld. Bildet er fra fredagens demonstrasjon mot nedleggelse av bankfilialen i Folldal.

Ordfører Hilde Franmo Tveråen (i hvitt) og resten av kommunestyret får besøk av bankdirektør Richard Heiberg onsdag kveld. Bildet er fra fredagens demonstrasjon mot nedleggelse av bankfilialen i Folldal. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark kommer til onsdagens kommunestyremøte i Folldal.

Ifølge ordfører Hilde Frankmo Tveråen sa Heiberg først nei, men ombestemte seg, og kommer likevel for å treffe politikerne i Folldal før kommunestyret settes og behandler de ordinære sakene sine onsdag kveld. Møtet finner sted i kommunehuset, og kommunen har kunngjort på sin nettside at direktøren kommer.

Før helga ba ordføreren bankdirektør Richard Heiberg komme til Folldal: Full mobilisering for bankfilialen i Folldal

Fredag ble det dessuten arrangert demonstrasjon mot banknedleggelsen i bygda, og et par hundre folldøler møtte opp da politikere og fagorganisasjoner holdt appeller foran banklokalene.

– Det er fint å se at folk engasjerer seg for noe som berører hele bygda, kommenterer ordføreren.

– Vi har bedt Heiberg fordi Sparebanken Hedmark nå vil legge ned vårt eneste bankalternativ. Banken har mange kunder, både i det private og i næringslivet. Selv om mye går på nett nå, så er det slik at man må ha kontakt med banken. Og det er langt å reise milevis for å få til dét, fortsetter ordføreren.

Hun legger til at elektroniske løsninger krever at man er på nett, og det er man ikke alle steder.

Også minibanken vil forsvinne fra bygda, og både lokalbefolkningen, hyttefolk og turister vil savne dette tilbudet, mener ordføreren.

Hun synes det blir feil at det er butikkene som skal ha ansvaret for å levere ut kontanter til folk, og sier at selv om det har kommet betalingsløsninger på mobiltelefon.

– Vi er ikke kommet dithen at vi er kontantløse ennå, og det vil gå mange år før vi er der, sier ordføreren.

Artikkeltags