Folldal, Norges musikkommune

PRIS: Ingrid Lohn og Daniel Sørvold fikk Ungdommens musikkstipend 2019.

PRIS: Ingrid Lohn og Daniel Sørvold fikk Ungdommens musikkstipend 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sangens og musikkens dag ble arrangert i Folldal med et variert og bredt musikkrepertoar! Det er som seg hør og bør det, når den nylig ble kåret til Norges musikkommune!

DEL

En fin og solrik junikveld - bedre ramme for kveldens arrangement kunne man nesten ikke få! Det meste av bygdas organiserte musikkliv var representert i en flott parademarsj som gikk fra torget. Aktørene sørget for marsjtakten hver sin gang, og fulgte den automatisk selv om det varierte fra marsj til slått og attpåtil korsang! Ikke alle evner å komme seg ut på egenhånd, så paraden gikk selvfølgelig til sykehjemmet der flere beboere vinket med det norske flagg til ære for musikerne! En fin gest!

Vel tilbake til torget, ble det ønsket velkommen til kveldens konsert. Det ble selvfølgelig satt fokus på at Folldølene i år harfeiret seg selv etter kåringen i 2018 som Norges musikkommune! To flinke og humoristiske konferansierer, Marte Frankmo Tveråen og Ida Sofie Randen, presenterte de fem medlemslagene i Folldal musikkråd - en flott blanding av korps, spellemannslag og kor. Her var alle aldersgrupper representert fra skolemusikere, til senior sangere og musikere.

Folldal Janitsjar med sin dirigent Arne Olav Vårtun, åpnet konserten med svingende korpsmusikk. I melodien ”Ut mot havet”var det solistinnslag med Daniel Sørvold på eufonium. Ingrid Lohn var solist med hammer og ambolt på nummeret ”Second Suit for Military Band”, et spesielt og artig innslag. Sangkoret Ekko Heimklang fortsatte konserten med kjent norsk og svensk sang på repertoaret. Folldal Skolekorps hadde også fine konsertinnslag, med Vårtun som dirigent. Her stod bl.a. ”Gammel Jegermarsj” på spillelista. Spellemannslaget var de neste på podiet. De er en sammensatt gruppe felespillere, både i alder, kjønn og bosetning. De ble presentert som et urbant lag med en noe varierende medlemsmasse. Som avslutning for kveldens program, fremførte koret Rett ogSlett med sin dirigent Martin Hoel, flott og variert sang. De hadde en fengende versjon av Lisa Ekdal sin ”Vem vet”.

Prisutdeling

I anledningen sangens og musikkens dag, ble detogså prisutdeling med Ungdommens musikkstipend 2019. Juryen hadde følgende begrunnelse for stipendet: ”Folldal har mange dyktige ungdommer innen musikklivet, og flere er aktuelle for Ungdommens musikkstipend. Juryen har valgt å gi musikkstipend til to av disse ungdommene i vår. Ungdommens musikkstipend 2019 går til to ungdommer som er sjølstendige i sine valg, meget allsidige og målbevisste samt meget dyktige utøvere på sine instrumenter. Et kjennetegn for dem begge er at de tar stort ansvar for yngre musikanter, både under øvelser, konserter og i sosiale sammenhenger. Begge fyller kriteriene i statuttene for prisen gjennom deltagelse i organiserte aktiviteter, og de er forbilder for andre ungdommer som driver med sang og musikk.”

Årets prisvinnere ble:

Daniel Sørvold, han har eufonium som sitt hovedinstrument, men er også en meget god pianist, trakterer også torader og andre instrumenter. Han startet i Folldal skolekorps for 10 år siden, og er nå medlem i Folldal janitsjarkorps.

Ingrid Lohn er slagverker, men spiller også piano og fiolin. Hun startet for 10 år siden i Folldal skolekorps i likhet med Sørvold, og er nå medlem i Folldal janitsjarkorps. Hun deltar også i Folldal Spellemannslag.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags