Sommerens turtips i Fjellregionen: Pikhetta

Toppen: Pikhetta 1510 moh. Grensefjell mellom Oppland og Hedmark.

Toppen: Pikhetta 1510 moh. Grensefjell mellom Oppland og Hedmark. Foto:

Tursesongen er her for fullt! Fram med ryggsekk, fjellsko, matpakke, pågangsmot og godt humør! Det er så mange flotte naturperler i fjellregionen vår, noen oppdaget og godt besøkt, andre ikke. Her er det bare å velge og vrake, enten det er en litt mer krevende topptur, eller en rolig rusletur tilpasset hele familien. Sommerens turtips går til alle kommunene i distriktet vårt, dette er dagsturer som er ment å passe alle turglade i alle aldre.

DEL

Folldal: Pikhetta (1510 moh).

Folldal kommune har mye flott natur å by på. På begge sider av dalføret er et utall turmål å velge mellom. En populær fjelltopp som er lett tilgjengelig, er Pikhetta (1510 moh). Fjellet ligger i Dovre Nasjonalpark på fylkesgrensa mellom Oppland og Hedmark. Turen passer absolutt godt som familietur, ca 14 km tur/retur. Beregn ca 2-2,5 timer fra parkeringa på Nysetra til toppen. God tur!

Adkomst og terreng

Fra Folldalsveien Fv29, et stykke fra Dalholen mot Hjerkinn, er det skilt til Borkhus, ta av grusveien på motsatt side. Følg denne seterveien til parkering ved Nysetra. Herfra er det skiltet sti innover fjellet. Terrenget er tørt og fint med svak stigning. Etter å ha gått et stykke, kommer en til ei lita tømmerbu (Eidehuset). Denne er åpen og er spartansk innredet med ovn, et bord og et par køyer. Godt å søke ly her dersom en blir overrasket av regn eller uvær. Stien går videre innover store åpne vidder, til toppen av Pikhetta kommer til syne. Oppunder Veslfjellet, ca en kilometer før Pikhetta, ligger det ei hytte ved stien. Herfra til toppen går det flatt innover før stigningen opp mot varden på 1510 meter. Utsikten fra toppen på Pikhetta er storslått! - med kjente landemerker som Rondane i sør og Snøhetta i nord.

Artikkeltags