Yogaen blomstrer i Folldalen

MATPRAT: Både mat og prat sto også på programmet den helga som i all hovedsak var viet yoga.

MATPRAT: Både mat og prat sto også på programmet den helga som i all hovedsak var viet yoga. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kom på Jivamukti workshop, inviterte yogatrenerne ved Folldal Friskliv, og samlet nesten 20 stykker. I juni kommer instruktøren tilbake.

DEL

Folldal Friskliv har hatt yoga på treningsplanen lenge, men de utvikler stadig tilbudet. Nylig holdt de av ei hel helg til yogatrening, og arrangerte Jivamukti workshop.

Nina Bakken-Berg er utdannet yogainstruktør og jobber ved Folldal Friskliv. Det gjør også yogautdannede Gina Budal. Sammen ivrer de for å gi enda flere folldøler erfaringer med styrke og fleksibilitet, pust og balanse.

- Instruktør Karina Eline Kibsgård, som er en av kun to Jivamukti lærere på avansert nivå i Norge, kom til Folldal for å undervise oss. Vi samlet en stor gjeng på hele 18 stykker, og det var veldig vellykket, smiler Nina Bakken-Berg.

Hun forteller at det var 18 nokså spente deltakere som møtte til kurs.

- For mange av kursdeltakerne var Jivamukti et ukjent begrep, men det gjorde ingenting da Karina ga god innføring i Jivamuktiens historie, forteller Bakken-Berg. 
Hun opplyser videre at det blir ny mulighet til å prøve seg på yoga, da Karine kommer tilbake 17.-18.juni.

I Folldal tilbys det yoga ved Folldal Friskliv en gang i uka. Der er begge kjønn representert i treningstimene, men med overvekt av kvinner, opplyser Bakken-Berg.

- Yoga er ikke bare stillesittende meditasjon, minner hun om:

- Det kan også være fysisk og ganske så krevende. Yoga er for alle!

En av kursdeltakerne den helgen, Kristin Nilsgård, forteller fornøyd:

- Vi har vært en flott gjeng med damer. God stemning gjennom hele helgen og en fantastisk inspirerende og dyktig instruktør. Fin kombinasjon mellom undervisning i filosofi, praktisk undervisning i utførelse av yogastillinger, og sist men ikke minst; praktisering av jivamukti yoga.

Alle kursdeltakerne spleiset på felles lunsj begge dagene og Marie Hesselroth sørget for at hele gjengen ble gode og mette på vegansk suppe.

Kibsgård har fullført en 800 timers instruktørutdannelse innenfor Jivamukti. På sin egen nettside opplyses det at hun er en av tre med denne utdanningen i Norden. Hun reiser så ofte hun kan til blant annet New York og praktiserer med Jivamukti Yoga-grunnlegger Sharon Gannon og David Life.

Hun ble først kjent med yoga gjennom sin utdannelse i dans, og hun har Bachelor i dans og pedagogikk fra Den Norske Balletthøyskolen og universitetsutdanning i helse og trening.

- Det har vært utrolig gøy og inspirerende å undervise i Folldal, sier Karina Kibsgård.

- Folk her er åpne, og har tatt veldig godt i mot meg. Men vi skulle hatt med oss noen menn på workshopen!

Og akkurat det kan Nina Bakken-Berg, representant for Folldal Friskliv si seg enig i.

- Vi skulle gjerne hatt med noen menn her denne helgen, men kanskje de drister seg til å bli med neste gang, sier hun og smiler.

Artikkeltags