Gå til sidens hovedinnhold

Folldøl med «Køntri til taket detter ned»

Folldølen Hans Martin Storrøsten slipper singel 18. juni.

– Det er lagt opp til skikkelig god stemning når country- og bluegrassbandet Bare fjas og Blågras gir ut singelen «Køntri til taket detter ned». Låta er et lydspor på deres kommende barneplate i et livlig lydbilde med 27 strenger, 5 instrumenter og glade sangtekster, opplyser bandet i en pressemelding.

«Køntri til taket detter ned» er opprinnelig en amerikansk låt; «Sawing on the strings» der tekstforfatter Øyvind Smidt har latt seg inspirere av originalteksten og gjort den om til en beslektet norsk historie. Begge tekstene handler om en original spelemann som lagde mye liv og røre. Smidt er selv felespiller og folkemusiker, og relaterer seg derfor veldig til denne spelemannsrollen.

Bandet Bare fjas og Blågras består av Øyvind Smidt, Fritz Flåmo Eidsvaag som spiller banjo og kontrabass og Hans Martin Storrøsten som spiller gitar, dobro og pedal steel. Sammen synger de trestemt!

Den livlige trioen har oppvokst i ulike bygder i Norge, og utenfor byens støy ser de mange likheter mellom bluegrass og norsk folkemusikk.

– Bare fjas og Blågras mener det er en naturlig link mellom bygdefolk, cowboyer, country og bluegrass og de ønsker å gjøre denne musikksjangeren litt tydeligere for barn. «Det flotte med bluegrass i en barnesetting er at det er en veldig akustisk og direkte sjanger, og barna kommer tett på sangen og instrumentene. Det er rett og slett en stilart som sprer glede og energi hos små og store», forteller Smidt.

Bandet har opp igjennom årene spilt over 200 bluegrass-konserter på skoler og festivaler for barn. Her har de foruten sine egne låter, spilt tradisjonelle barnesanger i bluegrass-arrangementer, noe som har vist seg å fungere veldig bra.

Singelen «Køntri til taket detter ned» utgis av Kirkelig Kulturverksted 18. Juni.

Det er planlagt et album med Bare Fjas og Blågras til høsten.

Kommentarer til denne saken