Form til fjells på flyttefot

PÅ FLYTTEFOT: Form til fjells-gjengen, fra venstre: Maren Todal, Nathalie Bjerke, Charlotte Jonsson Hov og Oskar Nystedt flytter og er fra 1. januar å finne i Proviantskrivergården.

PÅ FLYTTEFOT: Form til fjells-gjengen, fra venstre: Maren Todal, Nathalie Bjerke, Charlotte Jonsson Hov og Oskar Nystedt flytter og er fra 1. januar å finne i Proviantskrivergården. Foto:

Fra 1. januar blir design- og kommunikasjonsbyrået Form til fjells å finne på ny adresse i Bergmannsgata 25, første etasje i Proviantskrivergården på Røros.

DEL

– Dette var ikke en del av planen da vi kjøpte Proviantskrivergården, sier Maren Todal som eier huset sammen med samboer Jostein Valan. Men nå ser eiere og ansatte i Form til fjells muligheten til enda større kostnadskontroll og frihet til å forme kontorlokalene slik de vil, skriver firmaet i en pressemelding.

Proviantskrivergården ble freda utvendig og innvendig i 1940.

– Siden vi flyttet inn i februar så har vi både vedlikeholdt, tilbakeført og endret sju rom i henhold til godkjente dispensasjoner fra forvaltningsmyndighetene, Trøndelag Fylkeskommune. Dialogen med rådgiverne våre i fylkeskommunen har vært veldig god hele veien. Det å bo i et freda hus oppleves ikke begrensende, men inspirerende. Vårt ønske og prioritet er å ta vare på huset og få det til å fungere som et godt hjem for hele familien. Nå blir neste steg å gjøre klart for at Form til fjells kan tilby skreddersydde designløsninger herfra, forteller Todal.

I lokalet på gateplan, som er regulert til både nærings- og boligformål, har det også tidligere vært drevet med skreddersøm, da Draktstuggu holdt hus her.

– Vi skal tilbakeføre til originale materialer på vegger og male en fargepalett som kan føres tilbake historisk. Et nytt kjøkken utført i klassisk norsk snekkertradisjon og en tradisjonell ovn skal inn. Interiøret skal preges av designklassikere fra siste sytti år, opplyser partner og bryåleder Maren Todal.

Form til fjells ble etablert i 2003, sysselsetter per i dag fire personer og er 100 prosent privateid. Firmaet har tre fast ansatte og i høst har de i tillegg med sin årlige designpraktikant fra Broby Grafiska i Sverige.

– Koronasituasjonen har, som for de aller fleste, andre ført til endringer i måter å jobbe på. For vår del har det ført til delvis permitteringer, endret arbeidstid og noen flere virtuelle møter, opplyser Todal.

Mange av firmaets kunder innenfor reiseliv og kultur, ble hardt rammet av korona. Likevel valgte noen viktige aktører i reiselivsnorge å gjennomføre utviklingsprosjekter sammen med Form til fjells for å være rigget til en annerledes sommer i Norge. En av de var tradisjonsrike MS Fæmund med ny nettside og bestillingsløsning, det andre var grafisk profil og nettside for Heia Gjestegård, et naturlig stoppested for mange reisende til og fra ferie i nord.

I tillegg til solide kunder fra Røros og Tynset og regionen rundt jobber Form til fjells i år med design- og kommunikasjonsløsninger for selskaper fra Bærum i sør, Hafslo og Årdal i vest, til Lierne og Grong mot nord.

– Vi ser fram til at kundene våre får en Røros-opplevelse med på kjøpet når de er på besøk, forteller Todal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken