Raasten Rastah: Filmh er en samisk filmfestival som arrangeres på Røros. Festivalen tar mål av seg til å være full av samisk- og annen urfolksfilm.

– Siden vi befinner oss så sentralt i det sørsamiske landskapet vil festivalen fokusere litt ekstra på sørsamiske filmer, skriver arrangørene Raasten rastah og Røros kino i en pressemelding.

Raasten Rastah: Filmh kan by på en før premiere også. Den sørsamiske barne-tv-serien Sööfe vil bli vist for første gang under festivalen.

– Raasten Rastah: Filmh kan by på et omfattende barneprogram, spillefilmer, kortfilmer og dokumentarfilmer. Siden det er FNs urfolksspråkår i år, så vil vi også vise film fra andre urfolk. Det blir i tillegg samtaler og innledninger av filmene med både regissører og skuespillere. Det vises filmer hele dagen på tre ulike kinolerreter, står det i pressemeldingen.

I tillegg til dette vil programmet bestå av en filmworkshop for samisk ungdom.

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen. Det går ut en spesiell invitasjon til alle i regionen som har lyst til å oppleve mangfoldet i den samiske filmverdenen., avslutter arrangørene pressemeldingen.