Forsatt besøksforbud på sykehjem og omsorgsboliger

BESØKSFORBUD: Det er fortsatt forbud mot å besøke sykehjem og omsorgsboliger i Røros kommune.

BESØKSFORBUD: Det er fortsatt forbud mot å besøke sykehjem og omsorgsboliger i Røros kommune. Foto:

Helse og omsorgstjenesten i Røros kommune minner om at det fortsatt er forbud mot å besøke sykehjem og omsorgsboliger, og at det er restriksjoner ved besøk av personer som bor hjemme og mottar hjemmetjenester.

DEL

Restriksjonene som ble innført i midten av mars, gjelder videre inntil det kommer nærmere beskjed fra helsemyndighetene.

- De pårørende har så langt vært svært flinke til å etterkomme reglene, bekrefter virksomhetsleder Gonda Brouwer ved Røros og Gjøsvika sykehjem.

For å beskytte eldre, funksjonshemmede og andre kronisk syke slik at de ikke blir smittet med koronaviruset (Covid-19), gjelder følgende regler inntil noe annet er bestemt:

Det er ikke lov å besøke beboere på sykehjem og i omsorgsboliger. Personer som bor hjemme og mottar hjemmetjenester bør bare få besøk av sine nærmeste pårørende. Pårørende bør ikke besøke personer i risikogruppen når de bor i en annen kommune, om de har symptomer på influensa eller luftveisplager (forkjølet) eller hvis de er i karantene eller isolasjon.

Kommunens ansatte har med seg ID-kort når de kommer hjem til brukerne. Det gjøres for å sikre trygge tjenester for den enkelte.

Viktig å holde kontakten

Det er viktig at du har kontakt med dine nærmeste selv om du ikke kan besøke dem. Det hjelper mot ensomhet hos de som bor på sykehjem eller bor alene. Kommunen anbefaler å ta en telefon eller snakke med beboere over nettet. Sykehjemmene har lagt til rette for at du kan snakke med dine nærmeste over Skype.

- Så langt har vi gode erfaringer med disse tjenestene, bekrefter Brouwer.

Gjør unntak når det er behov

Det legges til for besøk til beboere som er alvorlig syke, eller kommer i sin siste livsfase. Dette avklares med de nærmeste pårørende i hvert enkelt tilfelle. Besøksforbudet gjør at også dagsenteret på Røros er stengt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken