Bergstadcupen innledes med internasjonal showkamp

Fotball-teamet fra Filippinene på Øra Stadion. Rebekka Berggård og Karoline Mikkelsen Knutsen er vertskap for utflukten til Røros. Bak til høyre står Streetlight-gründer Erlend Johannesen.

Fotball-teamet fra Filippinene på Øra Stadion. Rebekka Berggård og Karoline Mikkelsen Knutsen er vertskap for utflukten til Røros. Bak til høyre står Streetlight-gründer Erlend Johannesen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Streetlight-ungdom fra Filippinene besøker Røros under Bergstadcupen.

DEL

Guttene i fotball-laget er blant de heldige utvalgte som organisasjonen Streetlight arbeider for å hjelpe ut av fattigdom og bort fra gatene.

Erlend Johannesen som grunnla Streetlight for tolv år siden syns det er veldig kjekt å vise guttene Røros og med det takke rørosingene for - at dere var der når vi trengte det, både før den totalt ødeleggende tyfonen og etterpå.

Fotball er et av redskapene i Streetlights arbeid med de marginaliserte ungdommene, gatebarna og barnehjemsbarna i Tacloban.

- Det handler om å ta tilbake gleden, sier Johannesen. Streetlight skal samarbeide med Rosenborg Ballklubb fremover, så det blir neppe siste gang vi får treffe fotballspillerer fra Filippinene på Øra.

Gruppen som er her i år skal forøvrig delta på Skandia Cup i Trondheim. På Røros skal Streetlight-ungdommene spille showkamp mot de enslige mindreårige asylsøkerne fra Moan gård både på fredag og lørdag under Bergstadcupen. Det blir Phoenix mot Moan United.  Filippinene mot Afghanistan, et asiatisk oppgjør på Øra.

Et minne for livet

Noe av det ungdommene hadde merket seg under Norgesbesøket var hvor disiplinerte nordmenn var. Bussene gikk til rett tid. At det er så rent at går an å sove på gata uten pappeske, imponerte også. Og alle tunnelene har gjort et sterkt inntrykk.

Det er Karoline Mikkelsen Knutsen og Rebekka Berggård som er vertskap for Streetlight under det tre dager lange Røros-oppholdet. De to har stått i bresjen gjennom alle årene sammen med en haug andre rørosungdom, for å samle inn midler til barnehjemmet, og til alle de andre prosjektene som Streetlight er engasjert i Filippinene. Både Karoline og Rebekka har i Tacloban flere ganger.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags