Alvdal kjemper for å beholde plassen

1-0: Alvdals keeper Ellef Harsjøen måtte plukke ballen ut av nettet allerede tidlig i første omgang.

1-0: Alvdals keeper Ellef Harsjøen måtte plukke ballen ut av nettet allerede tidlig i første omgang. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Alvdal gikk på nok et tap da de møtte Tolga-Vingelen til lokaloppgjør fredag.

DEL

– Vi henger egentlig greit med hele kampen, men klarer ikke å sette de sjansene vi får, forteller Alvdalstrener Inge Thoresen Tannåneset.

– Vi blir litt for pinglete og lett i mange situasjoner. Vi har et ungt lag med blant annet tre 15-åringer på laget.

Laget, som spilte i 3. divisjon i 2016 har rykket ned to sesonger på rad og ligger foreløpig også under streken i 5. divisjon. De har riktignok kun et poeng opp til Gimse som har en kamp mindre spilt.

– Et nedrykk er ikke noe vi bruker krefter å tenke på, men det er klart det er viktig å holde seg oppe. Gutta på laget ønsker selvsagt å spille på et høyest mulig nivå, forteller Tannåneset.

Det var Esten Hilmarsen som satt det første målet for Tolga-Vingelen etter 13. minutters spill. Svein Aasen doblet ledelsen i det 68. minutt. Alvdals eneste redusering kom ved kaptein Vegard Skorstad Thoresen to minutter før full tid. Hjemmelaget hadde en god sluttspurt, men Tolga/vingelen kunne likevel reise hjem med tre poeng i kofferten.

Nykonfirmanter fra start

Tolga-Vingelen som vant lokaloppgjøret fredag ligger på en foreløpig 7. plass på tabellen, men skal vi tro trener Jan Røe er nedrykk ikke en bekymring.

– Laget har etterhvert begynt å sette seg og jeg føler vi har god kontroll på plassen i femtedivisjon.

Det var spesielt to unggutter som imponerte for Tolga-Vingelen. Nykomfirmantene Eirik Dæhli Ryen og Kristian Thorsheim Selmer startet begge kampen, sistnevnte holdt også ut samtlige 90 minutter.

– Vi har et spennende kull på gang, sier Røe og trekker spesielt frem Selmer som aktiv med både på treninger og lange borteturer.

– I tillegg var det Eirik som mer eller mindre skapte førstemålet vårt i dag.

Trener Røe måtte selv i dyst de siste minuttene for Tolga-Vingelen. Flere småskader og kramper førte til at hele innbytterbanken måtte benyttes.

– I alle de årene jeg har vært trener er dagens kamp første gang jeg har måttet bytte ut Kai-Alexander Aasheim, forteller Røe. Aasheim måtte ut med kramper etter å ha fått en lårhøne.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags