Det kom storfint besøk til Aunegrenda fredag kveld.

– Jeg har hytte på Nerskogen og det var moro for meg å bli invitert til snorklippinga, sier den tidligere proffspilleren Rune Bratseth fra Rosenborg.

– Hva betyr et slikt anlegg?

– For det første er det viktig for barn å drive med allsidig idrett i oppveksten. Her på «Skulgården» vil de møtes og det finnes ikke begrensninger hva et slikt anlegg kan brukes til. For det andre er jeg mektig imponert over at denne vesle fjellbygda har klart å få dette til. Man kan godt si at dette kunne bli deres bane, og det ble det, sier Bratseth og ler.

Ekte møljefotball

Før snora kunne klippes ble det en møljefotballkamp uten sidestykke.

– Det ble trangt om plassen her, men vi måtte la alle barna få spille. Det var viktig, sier Olav Tronsaune som har vært prosjektansvarlig.

Skolegården

At banen fikk navnet «Skulgården» var det Randi Midtaune som fant opp.

– Her banen ligger sto skolen vår. Da vi bestemte oss for å bygge kunstgressbanen som måler 20 x 30 meter, måtte vi rive den gamle skolen. Jeg håper og tror dette vil svare til forventningene våre og at alle som vil bruker banen. Her kan man drive med mange idretter og dette er en stor dag for oss alle. Vi har bare åtte skolebarn fra høsten, så nå håper vi flere vil flytte hit i det nye og flotte boligfeltet her, sier Tronsaune.