En legende fyller 75 år

Nils Arne Eggen fyller 75 år i dag. Her fra opprykkskampen mellom Tynset og Orkla i 2015.

Nils Arne Eggen fyller 75 år i dag. Her fra opprykkskampen mellom Tynset og Orkla i 2015. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nils Arne Eggen er 75 år i dag. Her snakker vi levende legende, iallfall for alle oss som er glad i fotball og ganske sikkert for mange andre også.

DEL

I 2013 møtte Tynset Orkla i serieåpningen av 3. divisjon. Nils Arne Eggen tok over ansvaret for hovedtrener for Orkla sesongen før og førte de naturligvis fra 4. divisjon og opp i 3. divisjon. I forbindelse med serieåpningen så var det naturligvis på plass med en forhåndsomtale, og Nils Arne Eggen var like naturlig vinkelen for forhåndsomtalen.

Det var med ganske mye følelser jeg løftet telefonen for å ringe Eggen. Jeg tror ikke jeg kunne vært mer spent om det var kongen eller statsministeren jeg skulle ringt til. For det første fordi respekten for det han hadde prestert som fotballtrener var enorm, men også fordi det iblant virket som han spiste journalister til frokost. Iallfall de som stilte litt dumme spørsmål.

Vel, frykten var ubegrunnet. Det ringte to ganger før han svarte, jeg presenterte meg, han sa hei, jeg spurte om vi kunne snakke litt om seriepremieren mellom Orkla og Tynset. Han sa «klart det». Og så snakket han. Om fotball. Lenge. Sikkert i ti minutter og jeg bare hørte på og noterte som best jeg kunne. Da han var ferdig avsluttet han med, «der har du det du trenger tenker jeg». Jeg lurte inn et litt forsiktig, «jeg har kanskje noen spørsmål, om Tynset og slikt?», og kjente umiddelbart at der kom det litt dumme spørsmålet ja.

«Dessverre kjenner jeg ikke Tynset godt nok til mene hvilke muligheter de har», var det kort svaret. Det gikk bedre enn jeg fryktet.  

Eggen fortsatte som Orkla-trener til ut forrige sesong og som journalist traff jeg ham noen ganger. Raus er vel sånn cirka den perfekte beskrivelsen. Og genuint interessert i fotball. I 2014 kom han til Nytrømoen med 2. laget til Orkla som skulle spille 5. divisjonskamp mot Tynset 2. Han var da med som assistenttrener for Orkla 2. Mens han ventet på en nyretransplantasjon.

Det er langt fra Namsos til Royal Albert Hall, og det er et stykke fra San Siro til Nytrømoen også. Men er man glad i fotball og dedikert til gjerningen så trives man begge steder. Nils Arne Eggen er der. Han er der oppe, helt alene. En legende og Norges beste fotballtrener og største idrettspersonlighet.

Gratulerer med dagen Nils Arne Eggen!

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken