Dommerkoordinator John Bjarne Fossen: – Vi trenger flere unge dommere

ØNSKER FLERE PÅ DOMMERKURS: John Bjarne Fossen, dommerkontakt i Tynset IF og dommerkoordinator i sone Nord-Østerdal i Trøndelag fotballkrets håper flere unge dommere melder seg på dommerkurs.  Her fra Aktiv Cup i Nytrømohallen sammen med, fra venstre, Henrik Skjolden fra Berkåk,  Simen Gjelten, Tynset og Andreas Tveråen fra Alvdal.

ØNSKER FLERE PÅ DOMMERKURS: John Bjarne Fossen, dommerkontakt i Tynset IF og dommerkoordinator i sone Nord-Østerdal i Trøndelag fotballkrets håper flere unge dommere melder seg på dommerkurs. Her fra Aktiv Cup i Nytrømohallen sammen med, fra venstre, Henrik Skjolden fra Berkåk, Simen Gjelten, Tynset og Andreas Tveråen fra Alvdal. Foto:

Dommerkoordinator i sone Nord-Østerdal i Trøndelag krets John Bjarne Fossen håper på flere unge dommere i regionen.

DEL

- Vi inviterer ungdom som kan tenke seg å være fotballdommere til kurs i slutten av november og begynnelsen av desember på Tynset. Alle som ønsker å delta på kurset kan ta kontakt med meg før 20 november, sier Fossen til Arbeidets Rett.

To av dem som har tatt kurs tidligere, Torstein Østigård og Andreas Tveråen er allerede godt i gang med en dommerkarriere til tross for at de kun er henholdsvis 15 og 16 år gamle. Første helgen i november dømte de KM-finaler i Abrahallen.

– Vi trenger flere unge dommere, og spesielt jenter. Jeg håper mange melder seg på kurs, sa Østigård da.

Dette er Fossen enig i og han håper kurset som nå skal kjøres tiltrekker seg flere unge potensielle dommere.

– Alderen på dommerne her i regionen er høy og det blir viktig å øke rekrutteringen med yngre folk framover, sier han og gjentar det samme han har sagt ved tidligere anledninger.

Trenger flere slike: Andreas Tveråen og Torstein Østigård dømte under BDO-finalen i høst. Nå håper Dommerkoordinator John Bjarne Fossen at flere unge vil ta dommerkurs.

Trenger flere slike: Andreas Tveråen og Torstein Østigård dømte under BDO-finalen i høst. Nå håper Dommerkoordinator John Bjarne Fossen at flere unge vil ta dommerkurs. Foto:

– Det er faktisk klubbene som er ansvarlig for å skaffe nye dommerrekrutter. Om klubbene her i regionen ikke har egne dommere som kan dømme fotballkampene må det komme dommere fra Trondheim hit for å dømme. Da blir det dyrt for klubbene, sier han.

Fossen trekker som Østigård også fram mangelen på kvinnelige dommere som et problem.

– Vi ser at jente- og damefotballen er i vinden, men det er ingen som vil gå på kurs for å bli dommere. Om det er noen jenter der ute som ser at de vil gi seg som aktiv fotballspiller, men som samtidig kanskje vil være en del av fotballmiljøet så er dette en utmerket arena, avslutter han.
Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags