Røros IL vil løfte ungdomsfotballen i regionen. Nå inviterer de til treninger som er åpne for alle fra 15 – 20 år

FOTBALLGLEDER: Røros IL fotballgruppa vil ta et tak for forsøke å sikre rekruttering og holder treninger for alle i aldersgruppa 15 - 20 år. Illustrasjonsfoto fra fotballskole på Øra et tidligere år.

FOTBALLGLEDER: Røros IL fotballgruppa vil ta et tak for forsøke å sikre rekruttering og holder treninger for alle i aldersgruppa 15 - 20 år. Illustrasjonsfoto fra fotballskole på Øra et tidligere år. Foto:

Sportslig leder Tørres: – Viktig å tilby gode, trygge treningsmiljøer for alle som liker å spille fotball. Samtidig sikrer det rekrutteringen for regionens seniorlag

DEL

Fotballgruppa i Røros IL har startet åpne fotballtreninger for ungdom, slik at fotballspillere i aldersgruppa 15–20 år skal ha et treningstilbud nå på senhøsten. Tilbudet er ment å favne alle som ønsker å spille fotball, uansett ferdighets- eller ambisjonsnivå.

– Så vidt vi vet er ikke denne typen «åpne» treninger forsøkt i Røros IL tidligere. Så langt har dette vært en suksess med mange ny-gamle spillere fra hele regionen, som har hatt treninger med full innsats og godt læringsutbytte, forteller leder for sportslig utvalg i Røros IL fotball, Sven Tore Tørres til Arbeidets Rett.

Det er holdt to slike treningskvelder så langt, og torsdagskvelden inviterer de igjen. Hit kommer også ungdom fra nabokommunene.

– Så langt ser det ut til å bli en veldig positiv greie og det er gledelig. Vi velger å bruke de beste trenerne våre på dette nå, og satser alt vi kan for å få til ungdoms- og juniorfotball, tilføyer Tørres.

De som stiller som trenere er Håkon Engzelius Breen og Mads Indset.

Førstnevnte er utdannet med UEFA B-lisens og har mange sesongers fartstid fra ungdomsavdelingen i Elverum fotball. Han var også hovedtrener for Røros IL sitt A-lag herrer i 2016/2017-sesongen.

– Vi mener Håkon er av de beste trenerne i regionen og vi er glade for å ha en så solid ressurs med oss i teamet. Mads Indset er en av klubbens mest lovende trenere, og han har fått gode skussmål allerede. Trenerduoen vil ha ansvaret for Røros sitt G16-lag i kommende sesong.

Tørres formidler at ett av målene til trenerne er å skape grunnlag for morsom og lystbetont fotballaktivitet, hvor sosial lagbygging, samhold og tilhørighet er viktige stikkord.

– Det blir 16-årslag neste år, det er helt sikkert. Videre har vi meldt på lag i G19, men der er det foreløpig litt usikkert. Dersom det lykkes å få til et G19-lag vil det bli supplert med flere dyktige trenere som tar ansvaret for skoleringen av framtidige seniorspillere i klubben, avslutter Sven Tore Tørres.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags