To tynsetlag, Røros, Alvdal og Tolga-Vingelen spiller alle veldig viktig kamper denne helga

Viktig lokaloppgjør: Kan Oda Nystuen skyte Tynset opp en divisjon?

Viktig lokaloppgjør: Kan Oda Nystuen skyte Tynset opp en divisjon? Foto:

Opprykk, nedrykk eller bli der man her. Denne helga kan gi svar på mye for flere lag.

DEL

Damelaget til Tynset slåss en tøff kamp mot Utleira om å sikre seg en av plassen i sluttspillet om opprykk til 2. divisjon. Her ser det ut til at det er målforskjellen som kommer til å avgjøre hvilket av de to lagene som går seirende ut av den kampen. De andre lagene i avdelingen ser såpass mye svakere enn Tynset og Utleira at det er nærmest utenkelig at noen av de to kommer til å avgi poeng.

To tynsetlag i tetkamp

Tynset møter Tolga-Vingelen/Os/Nansen hjemme på lørdag, og har et lite forsprang på målforskjellen ned til Utleira. Når nå Tynset står igjen med to kamper, og Utleira med tre, så er det 19 mål i Tynsets fordel. Tynset har også igjen Orkla, mens Utleira møter Kattem og Hitra to ganger i innspurten.

Tynset slåss også om opprykk med herrelaget sitt. De topper 4. divisjon avdeling 2, ett poeng foran Steffen Iversens Trygg/Lade. Her har begge lag igjen fire kamper. Tynset spiller en tøff bortekamp mot KIL/Hemne lørdag og tåler neppe noe feilskjær der eller i noen av de andre kampene. Trygg/Lade har så langt ikke tapt denne sesongen, men står med tre uavgjorte kamper. Tynset har et tap og en uavgjort. Trygg/Lade møter Sverresborg, nummer fire på tabellen, borte lørdag.

Hvor ender Røros?

I samme avdeling slåss Røros for overlevelse, og de må sies å spille en meget viktig kamp lørdag. Da kommer nemlig Svorkmo på besøk, og slik det ser ut nå så er det de to lagene som slåss om den siste sikre plassen på tabellen. Svorkmo står med 13 poeng, og ligger over nedrykksstreken, før lørdagens oppgjør, mens Røros har 11 poeng og er under streken. Bakfra jager også Meldal med 8 poeng, men det skal være for langt opp til å hente begge de to andre lagene. Uten tre poeng hjemme på Øra lørdag så ser dette veldig vanskelig ut for Røros, så nå gjelder det for Plassryssen.

Kamp i begge ender

Tar vi turen ned til 5. divisjon er det viktige kamper for de lokale lagene der også. Alvdal fikk nesten den hjelpa de håpet på fra Brekken på tirsdag, men Ranheim 3 slo til slutt Brekken 3–2 og holder tre poengs forsprang ned til Alvdal. Både Alvdal og Ranheim 3 har igjen to kamper for sesongen er over. Alvdal må ta tre poeng mer enn Ranheim på disse kampene. Trond kommer til Tronfjell Arena på søndag, mens de avslutter mot Flatås i Trondheim neste helg. Ranheim 3 på sin side møter Tynset 2 på Nytrømoen tirsdag. Her kan Tynset hjelpe erkerivalen opp et hakk i divisjonssystemet. I sin siste kamp er Ranheim 3 verter for Nidaros.

Trond kommer for øvrig til å spille en viktig rolle denne helga. De er før helgens kamper plassert sist på tabellen, og jager te poeng bak Tolga-Vingelen. I helga møter de Alvdal søndag som sagt, men de er også i aksjon lørdag. Da møter de nettopp Tolga-Vingelen, på Sætersgård. Med seier her så har Tolga-Vingelen sikret plass i 5. divisjon neste sesong for både seg sjøl og Tynset 2.

I 4. divisjon for damer har allerede Tynset 2 sikret seg seieren i avdeling 4. Bak de har Røros lagt beslag på 2.-plassen. Hvem som til slutt rykker opp her avgjøres av hvor Tynset spiller neste sesong.

Arbeidets Rett livestreamer Tynset-Tolga/Vingelen fra klokka 1355 lørdag. Vi er også på plass og tekstoppdaterer både KIL/Hemne-Tynset kl. 16 og Røros-Svorkmo, og Tolga/Vingelen - Trond fra klokka 1400 lørdag.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags