På initiativ fra Tynset bondelag, skal kalven Ivi reise rundt i hele Fjellregionen i sommer og oppleve det mangfoldige landbruket og alle de lokale folka som bidrar til at det er et aktivt landbruk.

– På denne måten vil vi vise fram bredden og mangfoldet i regionens landbruk, og vise at landbruket skaper levende bygder over hele Norge, sier Olav Østigård, "pappa" til Ivi og leder i Tynset bondelag.

I en sekk vil Ivi reise rundt med et øremerke fra Os ID og en GPS-bjelle fra Findmy på Kvikne. Ivis ferd blir dokumentert på retten.no gjennom et interaktivt kart, der du kan se hvor kalven har vært, se bilder fra besøkene og lese saker som måtte dukke opp underveis.

– Når du får Ivi på besøk, er det bare å bruke fantasien og dele bilder med resten av regionen. Vi håper Ivi kommer innom alle bondelagene, over hele regionen, at hun får være med til seters, i fjøset og alt. Vær gjerne kreativ! oppfordrer Østigård.

Turen startet hos Olav Østigård i Bygdaveien på Tynset før ferden gikk videre til Jordmoen.

Hittil har Ivi vært innom flere gårder i Tynset, Vingelen, Tylldalen og til og med helt til Dalsbygda. Også på Felleskjøpet har Ivi fått være med. Først i juli fikk kalven tilbringe sammen med gjengen på Fjellmjølk i Vingelen.

– Selv om jeg dessverre var litt for sen til å være med på silolegging her, har jeg til gjengjeld fått være med på å vaske både kontor og robot. Litt leking på/med meg ble det også. Det var som alltid veldig stas! Dagens lærdom ble at møkk er bondens gull, står det på Instagram-innlegget herfra.

I Tylldalen ventet opplevelser i kø hos flere familier der. Blant annet fikk Ivi oppleve kultur på nært hold med «The Sound of Music» på Opera di Setra.

– En storslått forestilling i skjønne omgivelser på en av mine favorittplasser - setervangen. Skyssen «hjem» ble med årets operabil. Sammen med to små og selveste operasjefen Arne Eggen, har jeg i dag vært med på seterflytting til Svarthammerlia der forestillingene spilles! Dagens lærdom ble at du kan ikke gifte deg med noen hvis du er forelsket i noen andre.

Følg Ivis ferd på Instagram.

Onsdag denne uka var Ivi innom Circle K på Tynset, etter noen avslappende dager både hos veterinæren og Felleskjøpet.

– Her er det muligheter for å søke jobb, men jeg var dessverre ikke godt nok kvalifisert med mine fire bein, skriver Ivi på Instagram.

Turen til Ivi kan du følge via dette kartet. Klikker du på merkene kan du se bilder og eventuelle saker fra besøket.