Ida Meli Narbuvoll knuste sin to år gamle rekord

Ida Narbuvoll Meli satte rekord i Femundløpet lørdag.

Ida Narbuvoll Meli satte rekord i Femundløpet lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Løpertalentet Ida Meli Narbuvoll tok i mot invitasjonen fra årets Femundløp. Med knallblå himmel og sol, med bare 12 grader ved starten og rekordmuligheter benyttet hun sjansen til å sette rekord.

Hun knuste sin egen to år gamle rekord med hele ett minutt og åtte sekunder.

Etter en trøblete fjorårs-sesong er Narbuvoll-jenta på sporet som konkurrentene kan frykte videre utover sesongen.

- Det gikk kjempelett. Eneste problemet jeg hadde undervegs var at jeg holdt på å falle på noen jernbanesviller som var lagt ut der det var bløtt. Nå blir det en treningssamling og neste løp er NM 5000 meter først på august i Haugesund på bane. NM er det store målet mitt i år. Jeg kjenner jeg er i god form. Nå skal den spisses mot NM. Planen er å løpe fortere utover sommeren og høsten. Jeg hadde håpet å komme inn under 37-tallet på denne 10-kilometeren og at jeg ble klokket i mål på 36.25 var mer enn forventet, sier hun lykkelig etter målpassering.

På forhånd var tre favoritter i dameklassen pekt ut. Det var Tessa Denhijer og Marit Østvang fra arrangørklubben Ren-Eng. Og slik ble rekkefølgen i mål også bak Ida.

Blant herreløperne på langløypa 21 kilometer var det Ren-Eng løperne Jon Henry Strupstad og evigunge Jon Per Nygaard som var favorittene.

Etter å holdt følge de første fem kilometerene økte ultra-Birken-vinneren 35-åringen Strupstad  farten og sa farvel til den evigunge 48 åringen Nygaard.

-  Størst oppmerksomhet bør gå til Bjørn Tvedt fra Veldre IL og Magne Martinsen fra Vestre Trysil IL som begge har deltatt å alle disse 48 Femundløpene, sier Ren-Eng institusjonen Bo Berndtson som har like mange år som løpsleder.

På hjemmesiden til Ren-Eng ser du resultatlistene.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags