Frisk avslutning på Martnan

Jan Magne Førde

Jan Magne Førde Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan med en annerledes konsert i Røros Kirke.

DEL

Her kommer Jan Magne Førdes lidenskap for afrikansk musikk fram på kjent vis med brass og sang. Sammen med Bergstadkoret, Bergstadens Brass, Singsås Damekor og Haltdalen mannskor skapes det varmblodige rytmer med hjelp av Afrikanske toner i den kalde vinteren vår.

Jan Magne Førde er musikalsk ansvarlig og solist. Sammen med han er et utvidet Bergstadens brass ensemble. Denne gang har de forsterket kvintetten med slagverk, bass og piano. Sammen med 3 av regionens kor vil dette gi et fyrverkeri av en konsert med litt andre klanger og tekster enn folk vanligvis forventer i martnan.

– Dette er også en lærerikperiode for oss som jobber med musikk til daglig fordi Jan Magne Førde er inspirerende og motiverende. Når vi kjenner at ting funker, at 100 utøvere på øving kjenner den samme grooven er det veldig morsomt å være med, sier prosjektleder Nils Graftås, en av initiativtakerne i Bergstaden Brass i en pressemelding.

For Nils er dette også et familieprosjekt i og med at kona Berit Konstad Graftås er dirigent for Bergstadkoret.

– Vi har startet øvingene i høst og har sett fram til disse konsertene lenge. Selv om vi har hatt samarbeidsprosjekter før, er dette nytt både musikalsk og i størrelse, sier en spent Berit Konstad Graftås.

For de som ønsker seg mer enn folkemusikk fra Norge, er altså Røros kirke på lørdagskveld plassen å besøke.

Fakta: Forestillingen Karibu - Afrikanske toner på hvite vidder, er arrangert og komponert for kor, brasskvintett og komp av Jan Magne Førde. Han vil for mange være kjent fra blant annet tv-serien Julefergå og som medlem i Brazz Brothers. Musikken er inspirert fra Tanzania, Sør-Afrika og Mosambik.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken