Kjenner du en frivillig som utmerker seg litt ekstra?

EN AV MANGE: Torbjørn Sund fra Gjøvik er en av mange som bruker fritiden sin på dugnadsarbeid for DNT.

EN AV MANGE: Torbjørn Sund fra Gjøvik er en av mange som bruker fritiden sin på dugnadsarbeid for DNT. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Frivillighet Norge jakter på kandidater til Frivillighetsprisen.

DEL

Frivillighet Norge vil høre hvem du mener gjør en ekstraordinær innsats i ditt nærområde. Forumet jakter på kandidater i Frivillighetsprisen, både i Hedmark og i Sør-Trøndelag og i resten av landet.

– Sommeren går ikke rundt uten frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen i en pressemelding fra Frivillighet Norge.

– Bare tenk på alle som stiller opp for at store arrangementer skal kunne gjennomføre. Folk som gir av sin fritid, holder liv i lokalsamfunnene og er Distrikts-Norges helter, fortsetter han.

Frivillighet Norge ønsker å løfte fram dem som gjør en større innsats enn andre, gjennom Frivillighetsprisen.

– Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, fortsetter generalsekretæren.

Prisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg. Det er befolkningen som nominerer, og vinneren får 50.000 kroner fra Norsk Tipping til et ideelt formål, opplyser Frivillighet Norge i pressemeldingen.

De som vil nominere noen, kan gjøre det på nettsiden til Frivillighetsprisen, Frivillighetsprisen 2017

Frivillighet Norge

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Forumet arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som de betegner som en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Artikkeltags