Det er nå over 90 år siden Walter Elias Disney skapte Mikke Mus. Det betyr at de aller fleste mennesker i den vestlige verden som er i live i dag har ett eller annet forhold til Disney. De har vokst opp med Disney, om det er Donald, Mowgli, Belle eller Elsa som er din barndomshelt så har det null betydning. Alle har ett eller annet forhold til Disneymagien.

Forestillingen i Tynset kulturhus hadde det meste. Magien, musikken, humoren og gleden. På scenen var det aktører fra 8 til 80, mens det i salen var enda større aldersforskjell. Med så godt som to fulle hus kan man lett kalle forestillingen en suksess.

Flotte sangprestasjoner

Elias Andrè S. Melkersen åpnet ballet med Lebohang Morake’s udødelige Zulu rop fra En sirkel av liv fra Løvenes konge. Sammen med Mia Preine og resten av VG3-klassen på musikklinja ved NØVGS, var han sangsolist. Lena Josefine A. Loftås og Guro Aasen viste gode teaterprestasjoner som Timon og Pumbaa. Fra Løvenes konge gikk reisen inn i en av de nyeste Disneyfilmene, Vaiana. Tittellåta Hvor langt jeg må gå ble makeløst fremført av Tiril Sophie R. Ramberg, som var tilbake på hjemmebane, da hun er elev ved Stange vgs. Elias Melkersen var tilbake på scenen som Baloo i Jungelboken, og vi fikk både sanger fra Tarzan og Skjønnheten og Udyret før storkorpset, bestående av både Alvdal-Tynset Janitsjarkorps samt skolekorpset, spilte opp til Star Wars. Tidligere i forestillingen hadde både Juniordrill og Hoveddrill fått vist seg frem, og de kom også på scenen her som både «stormtroopers» og Darth Vader med drillstaver som for anledningen var dekorert med lys for å imitere «lightsabers». Gjennom hele forestillingen dukket Daniel Grindflekk opp som konferansier med mange morsomme påfunn.

Disney for alle aldre

Etter pausen spilte korpset et potpurri kalt Disney Fantasy, med gamle, kjente låter, samtidig som glimt fra klassiske tegnefilmer fra 20-30-tallet spilte i bakgrunnen. Tiril Ramberg var tilbake på scenen med en sang fra Aladdin før Mia Preine gikk inn i rollen som Elsa fra Frost og sang en flott versjon av La det gå. Drillen fikk også vist seg frem med jevne mellomrom, og ofte med originalmusikk over lydanlegget så det ble en fin blanding av livemusikk og opptak. Andrine S. Tanem gjorde en god jobb som solist på kornett under filmmusikken fra Plane, før Kristina Horten tok på seg rollen som Pocahontas og sang Farger i en vind. Søte små pirater fektet seg rundt på scenen under filmmusikken til Pirates of the Caribbean, og vi fikk høre en nydelig utgave av When you wish upon a star, fremført av Simen Nordhaug og Oline Vingelsgaard, som både sang og spilte fele. Konserten ble avsluttet med hele ensemblet med musikk fra High School musikal. Alt i alt var den en flott musikkopplevelse for store og små.