– Veldig viktig bidrag til lokalsamfunnet

Det snør ikke skispor: Derfor er hjelpen fra Sparebankstiftelsen og Stian Sandli, til venstre, så viktig mener Halvor Hektoen i Savalen Turlag.

Det snør ikke skispor: Derfor er hjelpen fra Sparebankstiftelsen og Stian Sandli, til venstre, så viktig mener Halvor Hektoen i Savalen Turlag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparebankstiftelsen gir 50 000 kroner til Savalen Turlag.

DEL

– Savalen turlag er helt avhengig av midler fra vennlige bemidlede stiftelser og banker, så dette setter vi utrolig stor pris på, sier leder i Savalen Turlag Halvor Hektoen.

Turlaget som teller 120 medlemmer har om lag 50–60 kilometer med skiløyper de holder åpne hele vinteren.

– I tillegg til det så har vi knyttet oss til Kvikne-nettet også. Det sier seg sjøl at det blir en del vedlikeholdsarbeid og ikke minst arbeid igjennom vinteren, forteller Hektoen.

Den største regningen er det Savalen Fjellhotell og Spa som sitter igjen med men bidragene utenfra er også viktig.

– Kostnadene med løypene løper nok fort opp i 5–700 000 kroner, litt ut fra hvor lang sesongen er. Vi har ingen mulighet til å klare det bare på medlemskontingent, sier Hektoen..

Hektoen er også opptatt av Sparebankstiftelsens viktige bidrag i samfunnet ellers.

– Det er helt fantastisk med både Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen, samt banker og andre som bidrar til frivillige organisasjoner. I dag er det hele tiden en kamp om penger for å få på plass fritidstilbudene folk ønsker og her gjør de en formidabel jobb, mener han.

En kjapp kikk på oversikten for Sparebankstiftelsen Hedmark viser at i 2018 fikk Alvdal IL 420 000 kroner til nytt kunstgras, Tronfjell opplevelser fikk 500 000 kroner til utsiktsplattform, det samme fikk Nebybruas venner til bygging av ny bru. For å nevne de største beløpene.

Sparebankstiftelsen

Sparebankstiftelsen Hedmark forvalter den kapitalen som er bygget opp i tidligere Sparebanken Hedmark gjennom 170 års bankvirksomhet i fylket. Stiftelsen er den største eieren i Sparebank 1 Østlandet og en del av utbyttet som stiftelsen mottar fra banken, deles ut hvert år som gaver til hedmarksamfunnet. Siden 2017 har stiftelsen gitt gaver for nærmere 150 millioner kroner til idrett, friluftsliv, kultur, utdanning, næringsutvikling og humanitært arbeid i Hedmark. Totalt forvalter stiftelsen over 7 milliarder kroner, noe som gjør den til landets fjerde største stiftelse.

– Det er viktig å poengtere at diss tildelingene gjøres av folk som ikke har noen tilknytning her, og at vi skiller på Sparebankstiftelsen og Sparebank 1, sier Stian Sandli som overrakte sjekken på 50 000 kroner til Savalen Turlag.

– Begrunnelsen for tildeling til Savalen Turlag er at stiftelsen mener at det er et godt allmennyttig tiltak. Gode turmuligheter er viktig for folkehelsen, sier Sandli.

– Tusen takk, sier Hektoen som allerede har brukt opp pengene.

– De gikk til en ny trasé for Sparsjøvold-ruta. Vi har gjort veldig mye jobb de siste par årene og er nå i ferd med å komme i mål med de store tingene. Framover blir det mer å utbedre mindre ting, avslutter han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken