I en tid da «alle» tror at kommentarfeltene legger til rette for gode diskusjoner og utvider demokratiet, er TronTalks en motsats. Vi er en arena for ekte samtaler som virkelig gjør deg klok. Våre kommentarfelt og ekko-kammer er steder der folk møtes i virkeligheten og kan utveksle blikk, kroppsspråk, høre stemmer og bli klok, sier festivalsjef Glenn Erik Haugland.

Gi oss dine svar

I et spørreskjema i denne saken, lurer TronTalks på om vi alle blir slukt av skjermene. Med hjelp av deg håper de på å få svar på hva slags forhold folk flest har til alle skjermene og de sosiale mediene vi omgir oss med i dag. 

Spørsmålene omhandler blant annet hvor mye tid du bruker på nett og sosiale medier, hva som engasjerer og provoserer deg og hvilket forhold du har til den informasjonen som blir delt om deg. 

Svarer du på skjemaet, er du med i trekningen av premier fra Arbeidets Rett. Vi trekker to vinnere blant alle som svarer. 

Scroll deg nedover i vinduet under og svar på spørsmålene. Undersøkelsen er anonym.

Bygger på boken Ekko

TronTalks ble arrangert for første gang i 2020 i Alvdal, og er en arena der musikk, filosofi og kunst møtes, en festival med mye energi og store ambisjoner om å bli lagt merke til utover regionen. I år arrangeres festivalen 21.-23. oktober.

Årets festival går under navnet "Ekko", med undertittel: Sosiale medier endrer måten du tenker på. Vi må snakke om det.

TronTalks har fått navnet Ekko fordi hele festivalen i år bygger på Lena Lindgrens bok med samme navn. Boken er et essay om teknologigigantenes enorme makt og er et forsøk på å forstå den verden vi deler. Ekko blir beskrevet som en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid.

Tron Talks stiller seg i år spørsmålene om sansene våre er blitt hacket? Kan det være at vi for hver dag som går blir stadig dårligere til å skille mellom sant og usant, rett og galt?

Se video fra da TronTalks tok pulsen på østerdølene i fjor:

Fra mørket til løsninger

Når vi kommer til fredag 21. oktober, starter TronTalks festivalen med å bli kjent med tankeuniverset i Lena Lindgrens bok. Lørdagen tar for seg de mørke sidene av mediateknologien for å finne svar, og søndag er dagen for løsningene.

– Vi går en tur, vi spiser middag sammen, pleier den gode samtalen og hører hvordan musikken kan vise vei bort fra selvtapet, står det i programmet.