Gå til sidens hovedinnhold

Gjensidigestiftelsen vil gi barn og ungdom noe å glede seg til i sommer

Gjensidigestiftelsen gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer nå små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til å gjennomføre sommeraktiviteter for barn og ungdom.

Koronapandemien er ikke over, og mange går fortsatt en usikker og krevende tid i møte. Gjensidigestiftelsen ønsker at flest mulig skal ha noe å glede seg til i sommer.

- Lag og foreninger som har lyst og mulighet til å tilrettelegge for åpne, inkluderende og koronatrygge aktiviteter, kan nå søke om støtte fra Gjensidigestiftelsen. Det er også mulig å søke om støtte til å skape sommerjobber for ungdom, og alle som vil skape sommerjobber for ungdom i tilknytning til aktivitetene, oppfordres spesielt til å søke, sier Gjensidigestiftelsen i en pressemelding.

- Vi oppfordrer alle lokallag i fylket om å søke om midler for å skape gode sommeropplevelser for barn og ungdom. 2020 var et spesielt år for alle, og mange barn og ungdom fikk en utfordrende vår og sommer med få fritidsmuligheter.

Søknadsfristen er 9. mars, og stiftelsen ber alle søke så snart de har anledning. De opplyser at alle søkere får svar tidlig i mai for å rekke rekke å planlegge tiltakene i god tid før ferien.

- Pengene fordeles på ulike tiltak. Utfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, samt sommerjobber for ungdom der det blir ungdommens ansvar å planlegge og gjennomføre aktivitetene. Det er mulig å søke om inntil 300.000 kroner per prosjekt.

Aktivitetene må gjennomføres i løpet av skolens sommerferie (juni til august). Aktivitetene må tilbys i minst fem dager (én uke eller over en periode). Tilbudet må være gratis for deltakerne, og det kan ikke kreves medlemskap for å delta.

Kommentarer til denne saken