Rekordår for Gjermundshaug Gruppen

Ole Gjermundshaug

Ole Gjermundshaug Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Med en omsetning på 427 millioner kroner og et resultat etter skatt på 39 millioner kroner ble 2015 et rekordår for Gjermundshaug Gruppen.

DEL

– Vi er meget godt fornøyde med tallene for 2015, som forsterker den gode utviklingen i konsernet de siste åra, sier eier Ole Gjermundshaug i en pressmelding.

Gjermundshaug Gruppens opererer hovedsakelig innenfor to virksomhetsområder – anlegg og IT-infrastruktur.

Godt år innen anlegg

Anlegg Øst Entreprenør AS på Lillehammer og alvdalsbaserte Gjermundshaug Anlegg leverte et totalt driftsresultat på 43 millioner kroner etter en omsetning på 312 millioner kroner i 2015.

– Vi er veldig tilfreds med resultatene for 2015. Vi ser nå gode resultater av de grep som er gjort i konsernet i løpet av de siste åra. Samtidig er markedsutsiktene framover bra, sier Trond Musdalslien, daglig leder og eier av 49 prosent av aksjene i Anlegg Øst Entreprenør AS.

Anleggsvirksomheten til Gjermundshaug Gruppen er i hovedsak konsentrert til Hedmark, Oppland og Romerike.

IT

IT-infrastruktur har vært en del av konsernet de siste fem årene, og er konsernets yngst virksomhet. I 2015 hadde IT-delen av konsernet en omsetning på 115 millioner kroner. I løpet av 2015 har Gjermundshaug Gruppen etablert seg i Danmark med selskapet Avantis Distribution Aps og betjener nå hele Skandinavia innen IT-infrastruktur.

Ifølge pressemeldingen utgjør nå IT-delen en betydelig del av konsernet og man ser store muligheter for ytterligere vekst i årene fremover.

Jernbane

Pressemelding fortellere videre at økt satsing innenfor jernbanerelatert anleggsvirksomhet og som en effektiv aktør innen masseforflytning på større prosjekter også er en del av strategien fremover.

I den forbindelse stiftet Gjermundshaug Gruppen selskapet GMM AS i 2015. Dette selskapet skal spesialiseres innen masseforflytning. I tillegg har Gjermundshaug Gruppen gått inn som eiere i firmaet TEAM 1345 AS, eierandelen er 40 prosent. I følge pressemeldingen er dette et godt etablert og kompetent selskap innen jernbanerelatert virksomhet.


 

Artikkeltags