Marte hadde Glåmosdagenes beste stand

BESTE STAND: Filigransør og gullsmed Marte Sandnes Ophus (i midten) har eget verksted på Glåmos. Hun hadde etter juryens sin mening beste stand kunne f.v. Gunnveig Sandnes og Nicolai Martens fastslå og overrekke en ekte hjemmelaget kniv.

BESTE STAND: Filigransør og gullsmed Marte Sandnes Ophus (i midten) har eget verksted på Glåmos. Hun hadde etter juryens sin mening beste stand kunne f.v. Gunnveig Sandnes og Nicolai Martens fastslå og overrekke en ekte hjemmelaget kniv.

Av

Filigransør og gullsmed Marte Sandnes Ophus har eget verksted på Glåmos. Under helgens Glåmosdager ble hennes stand kåret til den beste.

DEL

Glåmos Bygdalag hadde sitt årlige arrangement lørdag. - Dette høstarrangementet gjør at vi får nye kroner i kassa, sier Nicolai Martens som er med i sjefskomiteen.

De årlige Glåmosdagan ble avviklet i helga. Det hele starta fredag kveld med en familie og hyggekveld med trylling, hesteridning og sosialt samvær. Lørdag var det handelens dag med masse utstillere og et variert arrangement. Like før valgdagen og selvsagt med rørosordfører og glåmosing Hans Vintervold til stede.

Plommen i egget

Lørdag var det hendelsens dag i og rundt Glåmos samfunnshus. På mange måter kan vi si at selve plommen i egget er slippet av plastender i starten av Norges lengste elv, Glåma.

– Vi har nok solgt godt over 500 ender til 50 norske kroner som skal slippes fri, sier sjefselger Svanhild Sommer som har strategisk stand på øverste hylle i trappa til Glåmos samfunnshus.

– Nå blir det råspennende å få vite hvem som vinner, sier hun før startskuddet går.

Sølvsmed og filigransmed Marte Sandnes Ophus som har kjøpt seg hus på Glåmos, vant prisen for beste stand.

– Dette setter jeg stor pris på, sier hun beskjedent.

Glåmosaften

Lørdag kveld lokker arrangøren med «Glåmosaften».

- Hva består den av?

– Da har vi en kjempeaften her på Glåmos samfunnshus med med god og hjemmelaget mat. Du burde vært med oss, sier Nicolai Martens som er en av dem som står bak av dette arrangementet.

Treprodukter

Mange utstillere var til stede lørdag. Å oppleve Parkinson rammede Jon Ragnar Øverhaug fra Hessdalen sin svært kreative utnyttelse av treprodukter til salg var unikt.

– Jeg takler sjukdommen min og derfor klarer jeg og levere ting folk liker å kjøpe. Her finner du aldri maken, sier han og viser stolt fram strikkebollen han selger.

At andeslippet 2017 gikk til 1.-premien og tre tusen kroner til Odd Arild Haugvoll, 2.-premien til Cristian Klemmetvoll og 3.-premien til Leander Tiller skrives i historieboka 2017.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags