Samvirket Gartnerhallen, eid av over 1000 norske grøntprodusenter, varsler nå at de første norske grønnsakene er på vei ut i butikken. Dette skriver Nationen.
Først ut et asparges fra Hvasser i Færder i Vestfold, produsert av brødrene Freberg.
– Vi er straks i gang med innhøsting av hvit asparges etter å ha prøvehøstet litt. Den grønne aspargesen ser vi bare toppen av så den trenger en ukes tid med sol før vi kan starte innhøsting, sier Edvart Freberg i en pressemelding.
Se når de norske grønnsakene, bærene og frukten er i sesong her:
Men hvis du syns de norske grønnsakene har kommet litt sent i år, så tar du ikke feil. Flere runder med vintervær har forsinket oppstarten av den norske sesongen.
− De første kiloene går til storkjøkken og nærmere bestemt fine dining segmentet før det rulles ut i butikk på det sentrale Østlandet, forteller markedssjef i Gartnerhallen, Kai Knutsen.
− Når det gjelder reddik viser høsteprognosene at vi må vente en uke til før de første volumene er på vei. Og etter det går det slag i slag med salater, jordbær, tidligkål, tidligpotet og blomkål for å nevne noe, sier han.