Gratulerer med dagen din Kjell!

Oslo 26. januar 1977. Kunstner Kjell Aukrust.

Oslo 26. januar 1977. Kunstner Kjell Aukrust. Foto:

Av

Den 19. mars 2020 er det 100 år siden Kjell Aukrust ble født.

DEL

SpaltistDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Året 2020 vil bli husket som det året koronaviruset tok oss, og dette vil nok prege oss i lang tid. Det er skremmende å se et helt samfunn så lammet, men samtidig betryggende å oppleve hvordan folket samler seg og tar kampen sammen i denne utfordrende tida.

Jeg syns det hadde vært fint om vi på vår måte kunne markere 100-årsdagen, den 19. mars. Om alvdølene blir med og flagger i dag, tenker jeg at det kan være en hyggelig markering – og et lyspunkt.

I lang, lang tid har mange, både lokalt og nasjonalt, forberedt ei storstilt bursdagsfeiring av n’ Kjell. Det har vært lagt opp til markeringer igjennom hele jubileumsåret, og programmet ser veldig bra ut - det lå an til ei storstilt feiring.

I likhet med så og si alt av kulturelle begivenheter blir selvfølgelig også denne feiringa lagt på is. Planen er å få gjennomført det meste av det når hverdagen nærmer seg normal igjen.

Kjell Aukrust har betydd enormt mye for Alvdal og alvdølene, men var også en stor nasjonal skikkelse. Hans folkekjære venner, Solan og Ludvig preger sammen med n Kjell både sjela vår og språket vårt. Mang ei vending fra Kjells skriverier blir brukt i dagligtalen av mange av oss.

Selv om alle arrangementer er utsatt, ønsker jeg likevel at vi markerer denne spesielle bursdagen. Jeg heiser flagget for å markere jubileet - og håper at mange flere vil gjøre det samme. Det tror jeg n’ Kjell ville satt stor pris på. Ludvig kan også ta det med ro - for flaggheising kan fint foregå uten å smitte eller å bli smittet.

Gratulerer med dagen din Kjell!


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags