Løkjete grimsbygger

To kommunale renholdere: Solvor Alstad og Trond Gellein Løkken.

To kommunale renholdere: Solvor Alstad og Trond Gellein Løkken.

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag kveld var det premiere på Grimsburevyen, og både lokale og ikke fullt så lokale personer og temaer fikk gjennomgå noe så grassat.

DEL

#løkjet #grassat #fridressur er tittelen på årets revy fra Grimsbu teaterlag. Forrige revy ble spilt i 2009, og årets var den 10. i rekken. Forventningene var høye, etter tidligere revyer, og med mye av den samme bemaninngen som tidligere. Og gjengen på scena skuffet ikke.

Høydepunktene var mange, men noen må trekkes fram. GrExit må være en glimrende idé, Grimsbu greier seg sjøl. Med både prest, politi, psykolog, kommunelege, og ikke minst ordfører, er grenda godt rustet når de trekker seg ut fra resten av bygda. Lena  Nylend spilte ordfører under "folkemøtet". En annen lokal idé, er Mings matkasse. Med woket fenalår fra Rondane gardsmat, pekingand fra Oddgardan og hundekjøtt fra Frankmotunet, ispedd litt kattekjøtt, er grimsbyggene sjølberga. Vi fikk også være flue på veggen på turlagets årsmøte, der de planla tur til både Vesleklitta, Rognpåsan og Storfetta.

Spark til kommunen

Apropos flue på veggen, så fikk vi også se matpausa til de kommunale renholderne. De kunne konstatere at minst to av kommunens kontorer var meget enkle å holde rent, på grunn av lite bruk.... kommunen fikk også enda et spark i form av en sang om flyktningene og deres reisevei til Tynset på skole, og barnas lange dager i barnehagen som en konsekvens av dette. Ellers var selvfølgelig "Jensen tower" nevnt, og også velferdsteknologien på Folldal bo-og servicesenter.

Celebert besøk

Kjendisfarmen var innom, det var også Lars Monsen. Men mest celebert var kongebesøket. Helt siden Bjørn Kenny Skomakerstuen spilte konge i 2007, har kongen vært et kjært innslag på revyene. Så også i år, han dukket opp fordi ordføreren liksom hadde invitert han, sånn liksom. Han holdt en oppløftende tale, og kjente til og med flere grimsbygger ved navn.

Grimsbu tå og strutt er kanskje ikke så kjent, men det burde de utvilsomt vært. En dansetrupp med menn fra Grimsbu, som danser "Svanens død" iført rosa tyllskjørt. Ellers traff vi en politimann med 100% oppklaringsprosent, sjøl om noen av metodene var noe tvilsomme. Alvdølene fikk selvfølgelig også sitt, og så fikk vi en leksjon i hvordan alt var bedre før.

Kongen (Bjørn Kenny Skomakerstuen) holder tale til grimsbyggene. I bakgrunnen ordfører Hilde Frankmo Tveråen (Lena Nylend), Barbara Inauen (Anne Hilde Stedal) og Kjell Brennodden (Bjørn Rogstad).

Grimsbu tå og strutt.  Fra venstre Magne Moan, Bjørn Rogstad, Trond Gellein Løkken, Bård Kjønsberg, Ola Kroken og Bjørn Kenny Skomakerstuen.

Dette var bare noen av høydepunktene, det var tifoldige flere. Huskomiteen må også nevnes, som stiller opp og serverer og tar i mot penger. Et eget husorkester hører også med, samt tre unge gutter på lyd og lys.

Alle bildene fra revyen kan du se her:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken