Juniorskytteren Lars Martin Tømmerhoel (19) stilte i seniorklassen i klassen tradisjonell, og fikk virkelig vist at det går an å hamle opp med de eldste. Etter innledende runder lørdag lå han på første plass.

Spennende finaler

Lars Erik Amundsen, Håvard Sandnes, Espen Ødegård og Geir Tore Mæhle skjøt i samme klasse, og lå på henholdsvis femte, niende, femtende og syttende plass etter innledende runder.

Tømmerhoel slo ut de fleste i finalerundene, og stod igjen til slutt i gullfinalen med en skytter fra Søndre Land. Her var marginene små, og etter en spennende duell kunne nittenåringen si seg godt fornøyd med gjennomført NM og sølvmedalje.

Gull til Monicha

I dameklassen tradisjonell hadde H.E.G. med to skyttere, Monicha Nergaard og Linda Herud. Etter innledende runder lå begge godt an med Nergaard på en førsteplass og Herud på en tredjeplass.

I finalerundene gikk Nergaard helt til topps etter å ha hentet seg inn på imponerende vis, og kunne til slutt ta plassen øverst på pallen.

Lagbronse

H.E.G. IL Bueskyttergruppe reiste til Lillestrøm med sju skyttere totalt, og i lagkonkurransen kunne de derfor stille med to lag. Også her var spenningen høy, og det endte med at de to lagene møttes i bronsefinalen.

Det sterkeste laget med Lars Erik Amundsen, Monicha Nergaard og Lars Martin Tømmerhoel fikk overtaket på det andre laget, og tok en velfortjent bronsemedalje. Laget med Espen Ødegård, Geir Tore Mæhle og Linda Herud havnet dermed på en fjerdeplass.