NM sprint ble arrangert i Sandefjord denne helga. To nord-østerdalsjenter hadde tatt turen dit for å konkurrere mot de beste i landet i sine årsklasser.

Guro Gullbrekken Schjølberg fra Tynset løp inn til 20. plass i D17-18 i NM sprint. Hun løp 1,8 km på 13.49. Norgesmester ble Synne Sandven fra Notodden. Lørdag konkurrerte Guro i NM knockoutsprint.

De konkurrerte først i en prolog der de 30 beste gikk til semifinale i D17-18. Guro kvalifiserte seg til semifinalen. I semifinalen sprintet Guro inn til 6. plass i heat 1 på 9.42. Det gav Guro en 18. plass total i NM knockoutsprint.

Hvordan gikk løpene dine?

– Jeg er veldig fornøyd med knockoutsprinten. Jeg løp NM også i fjor, derfor jeg har litt erfaring med knockoutsprint. Målet var semifinale, og det greide jeg. På sprinten fredag løp jeg forbi en post, og tapte minuttet, ellers gikk det bra, sier Guro. Norgesmester ble Martine Arntzen Haug fra Østmarka.

Mari Grøtli Svergja fra Kvikne løp inn til 22. plass i NM sprint i D19-20. Hun løp 1,8 km på 14.32.

Norgesmester ble Pia Young Vik fra Nydalen. Mari kvalifiserte også seg til semifinalen i NM knockout sprint. De 18 beste jentene fra prologen gikk videre til semifinalen i D19-20.

Mari sprintet inn til 6. plass i heat 1 på 9.34. Det gav Mari en til 18. plass totalt i NM knockoutsprint i D19-20.

Hvordan gikk løpene dine?

- På sprinten i går hadde jeg to bommer i starten av løypa, hvor jeg la igjen en del tid. Det gikk mye bedre på knockoutsprinten i dag, selv om det er første gang jeg løper knockoutsprint. Jeg taper nok sekunder inn og ut av poster på grunn av at jeg har for lite o-teknisk trening. Men det er gøy å være med mot de beste, avslutter Mari. Norgesmester ble Ingeborg Rygg Eikeland fra Bergen.