Da Tynset ikke fikk på plass en lokal trener før jul, ble stillingen utlyst på Facebook. Slik ble Jacob Rogstad oppmerksom på muligheten. Han hadde allerede bestemt seg for å gi treneryrket en sjanse, og var villig til å flytte seg.

– For å være helt ærlig - jeg hadde ikke min villeste fantasi sett for meg å ende opp her, smiler 26-åringen, og speider utover det snødekte kunstgresset på Nytrømoen.

Tydelig spillestil

Lørdag serieåpner Tynset på bortebane mot Buvik. Det er gått to og en halv måned siden sørlendingen presenterte seg for første gang for spillergruppa på Tynset. I oppkjøringen har den nye treneren vært tydelig på hva han ønsker seg av laget.

– Vi skal spille ballbesittende, engasjerende og angrepsvillig fotball. Det er en tydelig stilendring. Da vi startet 1.februar, var vi langt unna. Nå ser det mye bedre ut, sier Rogstad.

Likevel, han er klar over at det kan ta litt tid før laget slår ut i full blomst. Siden nedrykket i fjor, har Tynset mistet 7-8 viktige førstelagsspillere. I cupkampen mot Kvik (tap 0-3), var den eldste utespilleren på banen fra start 22 år. Snittalderen er rundt 19.

– Spillergruppa har som målsetning å bli topp fire i årets sesong. Om vi klarer det, vil det være en fantastisk prestasjon, mener Rogstad.

Store ambisjoner som trener

Selv har han store ambisjoner som trener.

– Da jeg som 14-åring fikk beskjed om at jeg ikke fikk være med på førstelaget, innså jeg at det ikke var fotballspiller jeg skulle bli. Men i det samme øyeblikket bestemte jeg meg for bli trener. Jeg hadde min første økt da jeg var 15 år, forteller han, og fortsetter:

– Min første ambisjon var å trene et seniorlag på de fem øverste nivåene i Norge. Det har jeg fått muligheten til nå. Neste steg er å leve 100 prosent av treneryrket.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som trener?

– Hvis jeg skal si tre ord; engasjerende, hardtarbeidende og tydelig. Tålmodighet er ikke et ord jeg liker, smiler Rogstad, som i tillegg til å være fotballtrener jobber noen dager i uka på Coop Extra.

– Selv om jeg er ansatt i en 40 prosent stilling som trener, går jeg inn i det 100 prosent.

Samarbeid

I oppkjøringen har Tynset spilt flere kamper mot 3.divisjonsmotstand. En av spillerne som har vist seg fram, og som Rogstad forventer mye av denne sesongen er Andrew Buchanan. Som lagets kaptein, har treneren valgt rørosingen Mathias Holm.

Selv om han bare har vært her i noen måneder, er Rogstad klar på at det er samarbeid mellom klubbene som må til dersom nivået på fotballen i regionen skal bli bedre.

– Klubbene må unne spillere å ta steget videre, framfor å drive rivalisering. Klubbene må framsnakke hverandre. Om man sender en spiller videre skal det være med glede og stolthet. Da har klubben gjort en god jobb med å utvikle spilleren, mener Jacob.

Når den nye treneren første gang leder Tynset i seriekamp på lørdag, holder han Buvik som favoritter.

– Jeg anser Buvik som et av de beste lagene i serien. De er favoritter, men vi har en tydelig plan. Følger vi planen og spiller opp mot vårt beste, så tror jeg vi vinner. Det vil være en kjempestart på sesongen, avslutter Rogstad.

Seriestart i 5.divisjon og 6.divisjon

I tillegg til Tynset, er det også serieåpning for tre andre lag i helga.

I 5.divisjon skal Alvdal og Tolga-Vingelen til Trondheim. Alvdølene møter Utleira, mens det er Nationalkameratene som er motstander for Tolga-Vingelen. Begge de kampene spilles lørdag.

I 6.divisjon har Brekken bortekamp mot Melhus 3.

Etter at denne runden er gjennomført, er det spillefri i minimum to uker for den lokale fotballen.