To runder med 20 spørsmål måtte elevene fra Haltdalen gjennom før finalen. I finalen fikk de 30 spørsmål, som var hentet fra nyheter fra uka før. Elevene har måttet følge med på nyheter fra flere aviser. Spørsmålene var hovedsakelig hentet fra Arbeidets Rett, Adresseavisa, Fosna-folket, Hitra-Frøya, Opdalingen og Sør-Trønderlag, samt innenriks- og utenriksnyheter.

I finalen flyttet 7. klassingene seg ned i gymsalen for å ha god plass og ikke bli forstyrret mens de jobbet. Etter å ha jobbet med oppgavene 15 minutter forsvant læreren ut for å rette og sende inn resultatet deres.

Elevene syntes det var gøy å være med på konkurransen. De likte godt saker om dyr og tegneseriene. Sjøl om ikke alle avisene var så relevante for deres hjemsted syntes de det var litt spennende å lese lokalnyheter fra andre plasser. Saker de syntes var interessant var blant annet saken om at antall gårdsbruk i Røros går ned, saken om Hertuginne Meghans nyfødte sønn og saker om ulv.

Mens elevene ventet på finaleresultatene spiste de boller og drakk saft for å feire at de hadde kommet helt til finalen. Det var god stemning sjøl om de ikke mente det hadde gått så bra. Da læreren hadde rettet oppgavene fikk de vite at de hadde en gjennomsnitts poengsum på 21,50. De hadde vært gode på utenrikssaker og lokale saker fra Fjellregionen. Poengsummen deres holdt til en 6. plass, og sjøl om målet hadde vært å vinne var de fornøyd. Det var Opphaug skole som gikk av med seieren og vant premien på 2500 kr.