To julemarkeder blir ett når Bortistu og Parkvegen finner sammen

I MARKEDSMODUS: Oddrun Gjelten (f.v.), Gjertrud Graneng Westum, Elisabeth Jæger Rusten og Hege Fossum planlegger julemarkedet i Parkvegen og i Bortistu.

I MARKEDSMODUS: Oddrun Gjelten (f.v.), Gjertrud Graneng Westum, Elisabeth Jæger Rusten og Hege Fossum planlegger julemarkedet i Parkvegen og i Bortistu. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Første helga i desember er det klart for et julemarked som binder sammen Neby og Parkvegen på Tynset.

DEL

Lørdag 2. og søndag 3. desember er det klart for årets julemarked på Tynset. Det er første gang Bortistu og Parkevegen arrangerer marked samme helg, men de to aktørene har flere år bak seg med julemarkedstradisjon. For niende gang blir det marked på Neby. Fire år gammel har tradisjonen i Parkvegen blitt.

I oppstarten var det Glåmtun som var stedet på Neby, men de siste årene har markedet hatt tilhold i Bortistu, der uteområdet og den gamle barfrøstua åpnes opp, i tillegg til at det blir kafé i hovedbygningen.

– Det pågår oppussing her fremdeles. Golvet er ikke helt ferdig, og nye vinduer skal på plass, sier Hege Fossum om arbeidene som pågår i stua i hovedbygningen.

Bakst, husflid, spekemat, julemat, håndverk og bøker er blant julemarkedsvarene som blir å finne på de to stedene. Både privatpersoner, og næringsdrivende er med, og det er lagt opp til kortreiste varer. Lion's er dessuten på plass med julenek.

– Men vi ønsker oss gjerne noen som kan selge juletrær, sier Gjertrud Graneng Westum. frisør i Parkvegen.

Godteriselgere er også spesielt ønsket.

– Vi mangler visst også en nisse - selv om det er en fjøsnisse som pleier å komme innom helt av seg selv, sier julemarkedskomiteen.

De sier det fremdeles er plass til noen flere utstillere, men at de som vil være med, må være raske til å melde fra.

Gjertrud Graneng Westum, Oddrun Gjelten og Elisabeth Jæger Rusten fra Parkvegen var samlet i Bortistu hos Hege Fossum til planleggingsmøte onsdag kveld. De hadde også med seg Eli Riset som hjelper til med koordineringen.

De forteller at det blir kanefart mellom sentrum og Neby, og at det er rebusløp langs vegen. Bålpanner og halmballsofaer skal skape god stemning i handelsgata Parkvegen.

– Vi har ikke noe tall på hvor mange som besøkte julemarkedet i fjor, men det var i alle fall såpass tett med folk i gata at hesteskyssen ikke kunne kjøre gjennom gata, konstaterer damene i Parkvegen.

Oddrun Gjelten som driver klesbutikk i Parkvegen sier julemarkedet er et høydepunkt i desemberhandelen.

Hege Fossum i Bortistu bruker også høydepunkt-stempelet. – Om sommeren har vi jazzfestivalen; om vinteren har vi julemarkedet, sier hun.

Bakst er blant de mest populære varene på julemarked.

– Mange baker ikke selv. Lefse og flatbrød er jo et håndverk i seg selv, mener Oddrun Gjelten.

– Det samme gjelder jo sirupstynnkake, skyter Hege Fossum inn.

Kvinnene håper at mange kommer på julemarkedet og koser seg – lenge.

– Vi ønsker å gi kundene våre en opplevelse, sier blomsterhandler Elisabeth J. Rusten, og legger til at butikkene flytter ut i gata under markedet.

Barnekor blir å høre, og dessuten er ungdomsbedriften Samklang fra musikklinja på Tynset med.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags