Skammarserien består av fire forskjellige bøker (Skammarens dotter, Skammarteiknet, Slangens gåve og Skammarkrigen) Disse bøkene handler om å være annerledes enn andre og hvordan folk behandler deg bare fordi du ikke er som alle andre. Dette er jo en fantasy serie, men når du leser boka føles det som om du selv er hovedpersonen i boka. Denne serien har mye spenning i seg og fanger leserens interesse ganske raskt.

Hovedpersonen i denne serien heter Dina og er ei 11 år gammel jente. Ho er ikke som alle andre. Ho har arva Skammar gava fra mor si. Det vil si at ho også er en Skammer, og når man er skammer er det svært få mennesker som kan se ho i øya. Dina må holde ut i veldig krevende og vanskelige kamper. Ho må kjempe mot folk som er dobbelt så stor som ho og 4 ganger så sterk.

Jeg anbefaler disse bøkene til barn mellom 11 og 16 år. Grunnen til det er at noen steder i bøkene er det ganske voldsomt innhold i tillegg så er bøkene på Nynorsk. Jeg vil egentlig anbefale veldig mange å lese denne serien med bøker, selv om det er et veldig dramatisk innhold er det også veldig spennende å lese disse bøkene. For folk som liker å lese mye og liker spenning bør virkelig lese denne serien! Med denne serien kommer du virkelig til å kose deg.

Jeg håper virkelig det er mange flere som kommer til å lese denne serien med bøker. Fordi disse bøkene er skrevet så bra at det virkelig føles som om det er du som er hovedpersonen i boka. Du bør glede deg til å få et møte med Dina. Lykke til!

Fakta

Serie: Skammarserien

Forfatter: Lene Kaaberbøl

Forlag: Det Norske Samlaget

Utgivelsesår: I 2004 var alle bøkene kommet ut.