Har du alltid lurt på hvordan et trekkspill og en stryketrio uten diskant klinger sammen? Nå har du sjansen til å finne ut av akkurat dette! skriver Olav L. Mjelva i en pressemelding på vegne av Sangerhuset Røros.

For andre gang legger Ronny Kjøsen og Trio no Treble ut på turné sammen! Det blir en konsert med variert program, både sammen og hver for seg. Flere av stykkene de spiller er egne komposisjoner av Ronny Kjøsen.

Trio no Treble er i utradisjonell tro en trio med bratsj, cello og kontrabass. En trio uten diskant, kun mørke røster og dyp klang. Trioen består av: Lars Marius Hølås – bratsj, Eivind Rossbach Heier – cello og Jostein Bolås Brødreskift – kontrabass.

- Trioen ble stiftet i 2017, og har spilt mange suksessfulle konserter rundt i Norge, Sverige og Serbia. I sesongen 2020-2021 spilte de blant annet konserter på Ibsenhuset i Skien, Flekkefjord, Nordfjordeid, Bodø og Røst. De har også tre år på rad vært festivaltrio på Festspillene Helgeland, samt spilt konserter i Kristiansund og på Operaen i Oslo. Våren 2021 var de scenemusikere under oppsetningen av Czardasfyrstinnen ved Operaen i Kristiansund, og operaen i Stjørdal. I desember 2021 var de på juleturné sammen med Bettan, Are Hembre og Trond Hustad. I 2022 skal de på blant annet på en lengre Tysklands-turné, og de feirer sin 5-års jubileumskonsert i Konzerthaus Berlin den 26.oktober.

De er kjent for sin lekne tilnærming til både folkemusikk, klassisk musikk, samt sine spreke tolkninger av ny popmusikk.

- Hølondingen Ronny Kjøsen er bosatt i Rindal der han driver som musiker og komponist. Ronny har igjennom en mannsalder drevet med tradisjonsmusikk, komponering og arrangering, spilt i danseband, drevet med teater/revy, rock, pop og kor- og korpsdirigering rundt om i Trøndelag. I tillegg til å være freelancemusiker er han nå kirkemusiker i Stangvik, Todalen og Åsskard sokn i Surnadal kommune. Selv om sjangrene er mange, banker hjertet sterkest for tradisjonsmusikken og tradisjonsformidlinga. Over Stok og Steen, Bjørnblakken, Sturla Eide, Kim Rysstad, Hollos efterfølgere og Laget hass Krestafer er noen av de Ronny spiller tradisjonsmusikk med. Hans første soloplate som ble utgitt i 2020, «BondeBohem», ble våren 2021 nominert til spellemannspris i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk. Og i mai 2021 kom det «Garnbøterens notebok» ut, det er ei notebok/plate/biografi med 28 komposisjoner av spellmannen Ole Nilsen Brechan (1827-1898).

Våren 2021 er det flere større prosjekter på gang, blant annet en konsertserie med stryketrioen Trio no Treble der de spiller Ronnys komposisjoner. Den brede bakgrunnen og interessen for forskjellige typer musikk har gjort at den musikalske verden er vid og at spellmannen stadig leter å finne nye kulturelle kriker og kroker.