Det var i vinter at brua ble påkjørt og har vært lysregulert siden. Natt til tirsdag begynte arbeidet med å skifte ut en portalbjelke over kjørebanen, i tillegg skal man forsterke noe av fagverket i stål.

Da Arbeidets Rett snakker med byggeleder Rolf Storsveen i Statens vegvesen tirsdag formiddag kan han fortelle at entreprenøren allerede har kommet langt i arbeidet.

– De har jobbet hele natta, hengt opp bjelken og boltet den fast ordentlig. Det er igjen noe arbeid på den ene siden av brua, men det er et håp om at den kan bli åpnet igjen for trafikk i ettermiddag/kveld med lysregulering, sier Storsveen.

Statens vegvesen hadde i god tid varslet om at riksveg 3 mellom Tynset og Kvikne ville bli stengt i en periode på tre døgn. Nå kan det se ut som at det «bare» blir litt under ett døgn. Storsveen sier at det var planlagt at arbeidet skulle gå så raskt.

– Hvorfor har vegvesenet tatt i så mye på antall dager veien skulle være stengt?

– Det er i verste fall om noe uforutsette ting skulle skje. Vi har et håp om at veien kan bli åpnet mot kvelden, sier han.

Dermed kan det bli en lettere hverdag for lokalbefolkningen som er berørt av arbeidet. For det finnes ingen omkjøringsveier på stedet mens brua er stengt.

Det fører blant annet tid at det ikke blir levert post til mange husstander.

– Vi må dessverre si at vi ikke kommer til å levere aviser eller annen post til 2512 på tirsdag. Det blir heller ikke slik at vi tømmer våre røde kasser, så ingen post sendes ut fra Kvikne denne dagen, sa områdeleder i Posten for Nord-Østerdal, Terje Grandum, tidligere.

Utrykningskjøretøy kan passere stedet mens arbeidet på brua blir gjennomført.