Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke besluttet å legge ned fjernvarmeanlegg

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med saken om Os Energipark refererte vi til et saksframlegg for formannskapet. Her går det fram at Røros E-verk har vedtatt å legge ned ulønnsomme fjernvarmestrenger, noe som innebærer at dagens varmesentral på Os ikke blir oppgradert og bare vil fungere så lenge eksisterende utstyr brukes.

Les saken: Planlegger energipark med vannbatteri på 1000 kubikk

Administrerende direktør i Røros E-verk, Arnt Solli skriver i en kommentar at man ikke har besluttet å legge ned fjernvarmeanlegg eller noen spesielle rørstrekk.

- Vi gjør derimot en vurdering av teknologien som brukes i de ulike anleggene og vil se på alternative mer klimavennlige teknologier enn dagens pelletsfyrte varmekjeler. Pellets (og flis/ved) slipper ut CO2 og det er også CO2 utslipp forbundet med transport av råstoff, skriver Sollie og fortsetter:

- Videre er anleggene basert på høytemperatur (radiatorer i bygg) og dette bidrar til å øke varmetapet i kombinasjon med for dårlig isolerte rør. Vi vurderer derfor ulike løsninger som lavtemperaturanlegg, varmepumpeteknologi osv. Dette krever derimot ofte endringer i byggene som benytter fjernvarme, slik at dette må sees på i dialog med byggeier. Olje er kun en pålagt reservekilde i tilfelle de pelletsfyrte varmekjelene stopper og bruk av strøm ikke alene kan dekke behovet for oppvarming, skriver Sollie.


Kommentarer til denne saken