Gå til sidens hovedinnhold

Har tar Lauritz sats. Det gjorde han sammen med 30 spretne barn og unge i Hamran

Artikkelen er over 1 år gammel

Sist søndag inviterte Tolga Vingelen Hopp og kombinert og Granåsen Skiteam (GST) til basistrening for nåværende og kommende hopp- og kombinertutøvere fra hele Nord-Østerdal for andre år på rad.

Knapt 30 unge fra 1.- til 10. klasse møtte opp til allsidig aktivitet sammen med trenere og utøvere fra GST. Her var det bare blide fjes å se på alle sammen, enten de kom fra Alvdal og Fåset i sør, Tolga og Vingelen, eller fra Os og Dalsbygda i nord.

Allsidighet og smittevern

På trenersida stilte hele det norske landslaget i kombinert for kvinner, sammen med to mannlige utøvere fra GST, og deres felles trener André Nyeng Olsen.
- Rekruttering er kjempeviktig for alle oss som er interessert i kombinert, så sånne samlinger er veldig moro for oss, fortalte Nyeng Olsen.

I takt med smittevernregler foregikk alt utendørs. Berøringsflater ble jevnlig vasket, og utøverne ble delt i grupper etter hvor de kom fra. De to første timene foregikk I Hamran der det ble satt opp fem stasjoner som utfordret hver og en innen spenst, styrke, koordinasjon, bevegelighet og hoppteknikk.

Matpause med medbrakt mat og drikke i strålende sol og fyr på bålpanna ga fine muligheter til å bli kjent også for foreldrene. Grove vafler laget med en solid dose skjørost i røra gikk ned på høykant.

I samlet flokk jogget utøverne ned den nye gangveien under Ivaregga for å fortsette siste del av samlinga på kunstgressbane ved skola; litt fotball før nye stasjoner med andre utfordringer innen utholdenhet, styrke, balanse og spenst. Oppsummeringa viste at både deltakere og trenere hadde trivdes og at dette godt kan bli en årlig tradisjon.

Samarbeid mellom klubbene

I tillegg til at utøverne fikk gode opplevelser, ble det knyttet nye og forsterket gamle kontakter mellom de voksne fra de ulike klubbene. Trond V. Lund, primus motor for samlinga, brukte matpausen til å informere.

Ambisjonen om å få til mer aktivitet på tvers av klubber står fast, og minner om at siste helga i høstferien er det miljøsamling i Knyken, Orkland der det også er mulig å få hoppe på plast.

Kjærkommet utstyr i gave

Til samlinga kom også Aksel Petter Hestengen, fra Hestengen Sport. Han hadde lastet opp bilen og startet hjemmefra Spydeberg klokken 5 på morgenen for å rekke frem med komplette ski, sko og utstyr til vedlikehold. Tolga IL sin ambisjon har lenge vært å ha utstyr slik at den som ønsker å prøve hopp og/eller kombinert skal få muligheten uten at familiens økonomi hindrer det. Klubben har søkt om støtte til en slik investering, og Gjensidigestiftelsen innvilget i vinter drøyt 190.000 til formålet.

På spørsmål om det ikke var langt å kjøre svarte Hestengen kontant:
– Dette var rene ferieturen, og det er ikke hver dag man leverer ut slike mengder utstyr.

Gjensidigestiftelsen har tidligere støttet Tolga IL og Hamran både til å bygge Hamranstua og HamranBUA, og at stiftelsen valgte å også støtte med utstyr til aktivitet er gull verd for en liten klubb.

Granåsen Skiteam

Granåsen Skiteam er et kombinerttilbud for utøvere knyttet til Granåsen hoppanlegg og kombintertlinja ved Heimdal videregående skole. For tida er hele det norske landslaget i kombinert på kvinnesida knyttet til GST med Mari og Marte Leinan Lunde (Norge, GST, Tolga IL) og Gyda Westvold Hansen (Norge, GST, IL Nansen). GST har som mål å være best både på topp og bredde, og visjonen er å sprenge grenser.

Kommentarer til denne saken