– Det har vært helt ellevilt! Telefonen har ikke stått stille

Overrasket: Politikontakt Svein Engen i Aurskog-Høland

Overrasket: Politikontakt Svein Engen i Aurskog-Høland Foto:

Da politikontakt Svein Engen sa ifra om søndagsgressklipping i lokalavisen, tok det helt av!

DEL

Landet RundtLandet Rundt (Indre Akershus Blad): Politikontakt Svein Engens irritasjon over folk som klipper gress på søndager, har gått landet rundt.

Etter at Indre Akershus Blad omtalte Engens private Facebook-status lørdag, har ikke telefonen stått stille hos Blaker-karen.

Først ringte TV 2, deretter Dagbladet, Nrk og P1.

På indre.nos Facebook-sider rant kommentarene inn, mange til støtte for den tidligere lensmannen.

I tillegg har innbyggere ringt for å gi den lokale politmannen sin støtte.

Til kamp for helligdagsfreden: – Jeg blei så forbanna!

Mange irriterte

– Det har vært helt ellevilt. Telefonen har ikke stått stille. Alle har visst en mening om dette, sier Engen til Indre Akershus Blad.

– Hadde du trodd det skulle ta så av?

– Nei, aldri i verden!

Da Indre snakket med Engen mandag formiddag, hadde 10-12 innbyggere ringt i løpet av morgentimene. Og telefonen sluttet ikke å kime.

– De ringer sentralbordet på lensmannskontoret. Til slutt spurte de om de skulle fortsette å sette over telefonene. Jeg sa at «ja, dere må bare det», sier han med et smil.

– Hva sier folk?

– Det er mange som er irriterte på det samme. Dette handler om folkeskikk og sunn fornuft. Når man sitter i hagen og har gjester på besøk, er det ikke innafor at naboen fyrer opp motorsaga eller gressklipperen! Det er ikke forbudt å klippe gress søndager, men du skal ikke forstyrre naboen.

– Pågikk ei uke

Engen er ikke uvant med reaksjoner fra innbyggere. Han hadde i mange år kallenavnet «laser-Engen», etter å ha plukka inn utallige fartssyndere på lokale veier opp gjennom årene.

– Har du opplevd lignende pågang fra innbyggerne?

– Det var ikke helt stille da jeg tok daværende hopptrener Trond Jøran Pedersen i 179 kilometer i timen på Renorsletta i Aurskog. Dette skjedde midt i oppkjøringen til OL i 1994. VG ringte klokken 04 dagen etter, og da gikk det i ett i ei uke, minnes Engen.

– Jeg har fått mye kjeft opp gjennom årene. Jeg pleier å si at litt kjeft bare betyr at en gjør en jobb, sier politimannen, før han retter en liten pekefinger til alle:

– Jeg hadde ikke tenkt på at dette skulle bli en så stor sak. Man skal være obs på hva man skriver på Facebook. Det er et sterkt medie!

Her er Engens Facebook-innlegg:

«Endelig er det stille i bygda. Det er søndag, og den siste gressklipperterroristen har gått til ro. Hva er det som gjør at noen mennesker tror det er greit å kjøre rundt på plentraktorer, gresklippere, kantklippere og annen styggedom på en søndag? Jeg er ikke spesielt religiøs, men setter pris på en dag i uka med ro og fred. Er det så mye forlangt? Ja, det er forbudt å bråke på en søndag, men hva med vanlig folkeskikk og sunn fornuft?»

Artikkeltags