Leder i svømmegruppa, Anne Skjøtskift, ber i et brev med adresse til rådmannen at kommunen vurderer utvidet åpningstid på bassenget våren 2017.

Hun skriver at det er kommet signaler på at det kan bli vanskelig å få i gang bassenget i januar. Svømmebassenget er for tiden under rehabilitering på grunn av råte i taket.

– De fleste som meldte seg på svømmekurs i vår har beholdt sin reservasjon og vi håper å avholde disse kursene over jul, skriver Skjøtskift.

– Vi er avhengig av at vi får avholdt 12 kurskvelder uten ferie og fridager. Dette tilsier at vi må komme i gang i midten av januar, om bassenget skal stenge til vanlig tid 30. april. Om bassenget ikke blir åpnet før i februar, vil det ikke være mulig å avholde tilstrekkelig mange kurskvelder innenfor vanlig bassengsesong, påpeker Skjøtskift.

– Om bassenget ikke kan tas i bruk før i februar, er vi avhengige av at bassengsesongen utvides tilsvarende til slutten av mai.

12 kurskvelder

Svømmegruppa arrangerer svømmeskole etter prinsippene fra Norges Svømmeforbund og har 12 kurskvelder i løpet av sesongen.

– Vi har bassengtid tre kvelder i uka og dette utnyttes fullt for å gi tilbud til alle nivåer og aldersgrupper. To av kveldene brukes til 18 grupper med svømmeskole og to partier med svømmetrening, Den tredje kvelden brukes til fire grupper med baby- og småbarnssvømming, opplyser Anne Skjøtskift i brevet til kommunen.