Mangfoldig kulturkveld

KULTURPRISVINNERE: Tonje Smestu, Sander Van Der Meer, Jorunn Ranøien, Anita Fodor Talsnes og Eli Johanne Gundersen. Foran: Kjetil Langmo. Alle foto: Monica Wold Hellandsjø

KULTURPRISVINNERE: Tonje Smestu, Sander Van Der Meer, Jorunn Ranøien, Anita Fodor Talsnes og Eli Johanne Gundersen. Foran: Kjetil Langmo. Alle foto: Monica Wold Hellandsjø

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bygdaliv stakk av med kulturprisen og Ingeborg Nordaune mottok kommunenes kulturstipend.

DEL

Begge er priser som henger høyt og krever mye.

Begge prisvinnerne var takknemlig og glad for at andre ser og setter pris det arbeidet de gjør. Det er mange de kan dele prisen med.

Bygdaliv berømmer blant andre bygdefolket, sponsorer, lag og foreninger.

Ingeborg kunne ikke klart dette uten støtten av mamma Viviann Sollie og pappa Hans Nordaune og resten av familien.

Bølgedal

Anita Fodor Talsnes og Kjetil Langmo forteller at organisasjonen Bygdaliv startet fordi bygdesamfunnet i Haltdalen havnet i en bølgedal 2010. Arbeidsplasser ble nedlagt og skolen var truet, En kunne kjenne og føle på nedgangen. Uti fra et folkemøte i Haltdalen, kom man frem til at man ville skape et mer positivt engasjement og spesielt viktig var det å lytte til hva bygdefolket hadde på hjertet. Bygdefolket tok selv tak i situasjonen og startet Bygdaliv. Deretter var det Liv Laga som fikk mandat til å drive dette engasjementet videre.

Som ordfører Jan Håvard Refsethås kunne fortelle under kommunens begrunnelse er Bygdaliv en organisasjon som har lagt ned utrolig mye arbeid og utallige dugnadstimer for å få til et levende lokalsamfunn med opplevelser som alle har glede av.

- Organisasjonen har rukket å bli en stor berikelse for kommunen, sa Refsethås.

Organisasjonen har hatt som sin viktigste oppgave å gi alle aldersgrupper, gode og allsidige opplevelser, gjennom selv å være med å skape disse, samt inkludere lag og foreninger som for eksempel idrettslaget, musikkorpset, sanitetsforeninga, samfunnshuset, 4H og flere i dette arbeidet.

Storsylen Opp

- Det var først etter at jeg sprang Storsylen Opp første gang i 2015, at snøballen for alvor begynte å rulle, sier Ingeborg Nordaune.

Hun stilte i turklassen, men ut i fra tidsforbruket, fant man ut at Ingeborg heller kunne startet i konkuranseklassen, forteller pappa Hans Nordaune.

Han er stolt av jenta si som er en hengiven og grei ung dame. Hun er målbevisst og har et brennende ønske om å bli best. Det er ikke få som har sett Ingeborg ute grytidlig på morgenen for å løpe i all slags vær før hun drar på skolen. Ingeborg er i tillegg til sin satsning i friidrett elev ved Røros vgs. tar studiespesialisering og satser videre på utdanning innen helse, idrett og ernæring.

Underholdning

Resten av kvelden ble kronet med mange gode underholdningsbidrag. Det var sterke og lokale krefter i sving i kveld som Ålen Musikkorps, Eirin og Dag Bårdstu, Emil Grønli, Ballett fra kulturskolen, Perry & Persa, Anders J Reitan, Jørgen Nyrønning og Stian Grønli. Nyansatte kulturkonsulent Jørgen Nyrønning mener det er mye å være stolt av i Holtålen som selv deltok med vakkert felespill under Hans J Reitans opplesning av «Heggeligubbens siste Polsdans».

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken