– Bærebjelkene er borte

Nyordfører Merete Myhre Moen og gammelordfører Bersvend Salbu fryktet spill i kullissene om arkivet på Tynset. Myhre Moen sier at uten magasinene, er det ikke noe arkiv.

Nyordfører Merete Myhre Moen og gammelordfører Bersvend Salbu fryktet spill i kullissene om arkivet på Tynset. Myhre Moen sier at uten magasinene, er det ikke noe arkiv. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tynset-ordfører Merete Myhre Moen er ikke fornøyd med forslaget til arkivløsning.

DEL

– Det verste med dette, er at vi blir holdt for narr, sier hun om den delte arkivløsningen som ble lagt fram sammen med statsbudsjettet onsdag formiddag.

Regjeringen forelsår å legge digitaliseringsoppgavene til Tynset, men ikke selve magasinene.

– Magasinene er bærebjelken. Det var jo på grunn av magasinene at digitaliseringsdelen skulle være på Tynset, sier Myhre Moen, og legger til:

– De prøver å gjøre oss fornøyd med å gi oss noen arbeidsplasser. Men dette er ikke arkivet. Dette er en digitaliseringsenhet.

Myhre Moen sier at en løsning som den som nå er foreslått, er en type løsning de har fryktet.

– Jeg er redd dette ikke gir varige arbeidsplasser. Jeg er glad for at det ser ut til at Tynset får de fleste arbeidsplassene, gjennom digitaliseringsarbeidet. Men uten magasinene, er jeg redd dette blir kortvarige arbeidsplasser som kan være lette å flytte på. Materialet fraktes til Tynset for digitalisering, og fraktes videre. Da kan det være lett å flytte på arbeidsplassene også, utdyper hun.

– Det er bra at regjeringen ønsker å legge arbeidsplasser hit, men jeg gleder meg ikke ordentlig. Og det er ikke satt av penger til å bygge noe ennå, fortsetter ordføreren.

– Hva nå?

– Ingenting er vedtatt ennå. Dette er et forslag. KrF og Venstre blir viktige å komme i dialog med nå, og vi må prøve å få til en løsning som er mer slik vi ønsket.

- Liker ikke signalene

Frykter politisk spill om arkivet på Tynset 

Artikkeltags