Takker NEI til å møte kulturministeren

Oslo  20151007.
Fremleggelse av statsbudsjettet 2016.
Kulturminister Thorhild Widvey (H) presenterer kulturbudsjettet på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20151007. Fremleggelse av statsbudsjettet 2016. Kulturminister Thorhild Widvey (H) presenterer kulturbudsjettet på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Arkivsaken- Vi har i dag takket nei til et møte med statsråden om ettermiddagen 10. desember på hennes kontor i Oslo, dagen etter at budsjettet til Kulturdepartementet behandles i Stortinget, meddeler regionrådgiver Rune Jørgensen torsdag.

Det var Arbeidsutvalget i Regionrådet for Fjellregionen, med alle ordførerne i de åtte kommunene Holtålen, Røros, Os, Tolga, Tynset, Alvdal, Folldal og Rendalen på plass, som for en uke siden drøftet regjeringens forslag til statsbudsjett og mediaomtalen om prosessen i forhold til etablering av Norsk Helsearkiv og sentraldepot på Tynset.

De mente Regjeringens forslag til statsbudsjett og mediaomtalen av saken gjør at mange spørsmål står ubesvart.

- På denne bakgrunn tillater vi oss å anmode om et møte med statsråden så snart som mulig for å bli orientert om og diskutere prosessen og det videre arbeid for å realisere arkivsaken. Vi ønsker fortrinnsvis å invitere statsråden til en dialog med ledelsen i alle åtte kommunene på Tynset, men er selvsagt åpne for andre løsninger dersom dette ikke lar seg gjøre, het det i brevet som ble sendt kulturminister Widvey.

- Siden det ikke var mulig å få et møte på et tidligere tidspunkt, vil det i stedet bli sendt en ny henvendelse der statsråden inviteres til Tynset på nyåret, informerer Jørgensen nå.

Artikkeltags