Tar arkivet til topps

Kjetil Lorentzen, Tynset KrF.

Kjetil Lorentzen, Tynset KrF. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kjetil Lorentzen i Tynset KrF vil ta arkivsaken til topps i regjeringens støtteparti.

DEL

Kjetil Lorentzen vil ta opp arkivsaken med partileder Knut Arild Hareide og stortingsrepresentant Hans Olav Syversen i Kristelig Folkeparti.

- Partiledelsen i KrF er godt kjent med saken og det var de som sørget for midler til arkivutdanning, sier Kjetil Lorentzen.

Han er svært overrasket over budsjettforslaget hvor arkivet er fjernet fra Tynset.

- Det kom som julekvelden på kjerringa for oss og vi opplever det som en betydelig reduksjon. Vi kjøper ikke argumentasjonen om vanskelige tomteforhold, når to rapporter har slått fast at dette ikke er et problem. Her har det foregått et politisk spill, sier Kjetil Lorentzen.

Tirsdag er han en av lokalpolitikerne som skal møte Hedmarksbenken på Stortinget.

- Vi har invitert Knut Arild Hareide til dette møtet. Vi vil ha arkivet slik det ble presentert og skal følge opp så godt vi kan, avslutter Lorentzen.

Venstre slår seg ikke til ro

– Vi kan ikke slå oss til ro med dette, sier Christian F. Steenland i Tynset Venstre.

– Det er kort tid å gjøre det på, men KrF og Venstre sitter med nøkkelen. Vi vil ta kontakt med våre folk på Stortinget og gjøre det vi kan for å påvirke.

– Budsjettforslaget som ligger inne nå kan ikke bli resultatet. Vi var lovet noe helt annet. Jeg er skeptisk fordi forslaget som ligger inne nå kan være flyktig, sier Steenland.

Artikkeltags