Åtte ordførere ber om møte med kulturminister Widvey

Oslo  20151007.
Fremleggelse av statsbudsjettet 2016.
Kulturminister Thorhild Widvey (H) presenterer kulturbudsjettet på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20151007. Fremleggelse av statsbudsjettet 2016. Kulturminister Thorhild Widvey (H) presenterer kulturbudsjettet på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Arbeidsutvalget i Regionrådet for Fjellregionen, med alle ordførerne i de åtte kommunene Holtålen, Røros, Os, Tolga, Tynset, Alvdal, Folldal og Rendalen på plass, drøftet på sitt møte i går regjeringens forslag til statsbudsjett og mediaomtalen om prosessen i forhold til etablering av Norsk Helsearkiv og sentraldepot på Tynset.

- Både politikerne og befolkningen i hele Fjellregionen er sterkt engasjert i denne saken. Etablering av 70-80 arbeidsplasser, som det i årevis har vært forventninger om, vil ha stor betydning for samfunnsutviklingen i regionen i årene som kommer, melder fungerende regionrådsleder og ordføer på Røros, Hans Vintervold.

De mener Regjeringens forslag til statsbudsjett og mediaomtalen av saken gjør at mange spørsmål står ubesvart.

- På denne bakgrunn tillater vi oss å anmode om et møte med statsråden så snart som mulig for å bli orientert om og diskutere prosessen og det videre arbeid for å realisere arkivsaken. Vi ønsker fortrinnsvis å invitere statsråden til en dialog med ledelsen i alle åtte kommunene på Tynset, men er selvsagt åpne for andre løsninger dersom dette ikke lar seg gjøre, heter det i brevet som er sendt kulturminister Widvey.

Artikkeltags