Helt nytt tilbud ved kjærlighetsstien og Gamle Allmannvei på Tynset

Karin Tørklep Sletten (t.v.) og Grete-Mimmi Mælen hang opp poesitavlene torsdag ettermiddag. Lørdag klokka 12 holder de den offisielle åpningen ved mjølkerampa langs Vollveien.

Karin Tørklep Sletten (t.v.) og Grete-Mimmi Mælen hang opp poesitavlene torsdag ettermiddag. Lørdag klokka 12 holder de den offisielle åpningen ved mjølkerampa langs Vollveien. Foto:

Av

Lørdag formiddag (18. juli) åpner den aller første poestien på Tynset! En poesti er en sti med poesi underveis, og denne poestien byr på kortreiste dikt av lokale poeter.

DEL

Grete-Mimmi Mælen står for ideen, og sammen med Karin Tørklep Sletten har hun i vinter og vår planlagt og forberedt denne dagen. De har fått hjelp av Odd og Harald Sletten til å designe og produsere de 17 tavlene som nå er satt opp langs Vollveien, Gamle Allmannvei og Kjærlighetsstien. Den første (eller siste) tavla står rett etter mjølkerampa på tur mellom brannstasjonen og Neby bru. Den siste (eller første) står ved jernbanebrua på Sandbakken.

”Vi har møtt en enorm velvilje fra både lokale poeter, turlaget, kommunen og grunneierne. Det gjør at vi nå kan ønske velkommen til en særs uhøytidelig åpning av poestien på lørdag”, sier Grete-Mimmi og Karin.

Valget av sti falt naturlig, ettersom det er lyssatt og tilgjengelig for alle som har lyst til å lese dikt underveis på turen. Det er også plassert noen tavler på Kjærlighetsstien for de som ønsker å sverme litt i fred.

”Dette kan bli en tur både for skrotten og for tanken”, sier Grete-Mimmi.

Diktene som er satt opp er skrevet av Grete-Mimmi Mælen, Karin Tørklep Sletten, Åshild Høyem Husby, Jan Kåre Moan og Gunvor Andbo Nygaard.

Tavlene med dikt er ment som krydder på stien, en ekstradimensjon til turen. Grete-Mimmi sier ingen bør la seg skremme av poesi, at det er misforstått at dikt er så vanskelig. Hun refererer til et sitat fra en ukjent som lyder:

”Det finnes ikke vanskelige dikt.

Det finnes bare dikt som angår deg

og dikt som ikke angår deg”

Hun og Karin Tørklep Sletten håper folk har lyst til å komme på åpningen lørdag, og ber de som er interessert å melde seg på via arrangementet ”Poesti” på Facebook eller direkte til en av damene. ”Vi må ta hensyn til koronareglene og ha oversikt på de som møter opp”, smiler de, og håper at mange kan få glede av poestien. Tavlene blir stående både sommer og vinter, og kanskje blir noe av poesien byttet ut etter hvert.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken