Her får hestesportsklubben 100.000 kroner i stipend av en av Norges rikeste

Bjørn Rune Gjelsten (t.v) delte ut stipend til Nord-Østerdal Hestesportsklubb ved André Nordagen. Til høyre står Tore Sannum.

Bjørn Rune Gjelsten (t.v) delte ut stipend til Nord-Østerdal Hestesportsklubb ved André Nordagen. Til høyre står Tore Sannum. Foto:

Nord-Østerdal Hestesportsklubb var en av de første mottakerne da tidenes første Gjelsten-stipend ble delt ut.

DEL

Under det internasjonale ridestevne Norwegian Horse Festival ved Norges Varemesse fikk hestesportsklubben en sjekk på 100.000 kroner av Gjelsten Holding, det skriver Norges Rytterforbund i en pressemelding.

Det var i fjor at forbundet og Gjelsten Holding AS ved Bjørn Rune Gjelsten inngikk en stor samarbeidsavtale. Over en periode på 10 år skal totalt 10 millioner kroner deles ut i form av 10 årlige stipend på 100 000 kroner. Gjelsten delte ut stipendet sammen med president i Norges Rytterforbund, Tore Sannum.

Nord-Østerdal Hestesportsklubb kom gjennom et trangt nåløye og ble plukket som én av de ti som mottok stipend. Til sammen 101 søknader hadde kommet inn.

– Bjørn Rune Gjelsten har sett hvilken innsats rideklubbene gjør og vil belønne denne innsatsen. Ryttersporten vokser i Norge – at Gjelsten Holding AS så helhjertet støtter opp om sporten vår, håper vi bidrar til at også andre ser hvordan ryttersporten er i ferd med å etablere seg om en av de virkelige store idrettene i Norge, slik den også er i mange andre land, sier Tore Sannum, presidenten i forbundet.

– Det er den enorme frivillige innsatsen som nå hedres, og vi håper stipendet vil inspirere og motivere til utvikling av ryttersporten, fortsatte Sannum.

– Dette er helt vanvittig, sa en strålende glad André Nordhagen i klubben.

– Dette skal brukes til vanningsanlegg i ridehallen som vi akkurat har satt opp. Det vil spare oss for masse dugnad, vi får prøve å ikke slite ut medlemmene før vi har tatt i bruk hallen. Dette er gull verdt, og det at de satser på distriktene er alfa og omega!

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken