«UFO-bygda» blir teaterstykke i hovedstaden

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi skal bringe Hessdalskjølen til teaterscenen med stein, mose, bygdefolk og romvesener.

DEL

I slutten av januar kan hessdalinger og UFO-nysgjerrige folk oppleve Hessdalen og det mystiske lysfenomenet utspille seg på Torshovteatret i Oslo. Forestillingen har fått den kontroversielle tittelen «UFO-bygda».

– At den lille bygda med så fredelige og vennlige mennesker har dette spektakulære fenomenet rett utenfor stuedøra, synes vi er fascinerende, forteller regissør Øystein Stene.

Stene er forfatter, dramatiker og regissør, og har blitt invitert til Torshovteatret, en skuespillerstyrt del av Nationaltheatret, til å bidra i deres to års prosjekt med å lage seks science fiction-forestillinger.

Nå er det Hessdalsfenomenet som står på agendaen, og Stene og teamet er klar til å skape et unikt hessdalsteater i hovedstaden.

Bygdehistorie og UFO-myter

Over en lang periode har produksjonsteamet tatt et dypdykk i Hessdalens bygdehistorie og intervjuet alt fra politi, prest og bønder for å få et ordentlig innblikk i bygdas identitet. I tillegg har de lest seg opp på UFO-myter.

– Kontrasten mellom det uforklarlige og spektakulære fenomenet på den ene siden, og det sosialdemokratiske bygdesamfunnet på den andre siden synes jeg er gøy, sier den ivrige regissøren.

Lysfenomenene over Hessdalens fjell har vekket stor begeistring hos forskere, fysikere og allmenne folk over hele verden. Stene mener at noe av det interessante med dette uforklarlige, er at det aktiverer et spørsmål i oss; som hvem vi er, og hvordan vi forholder oss til uforklarlige fenomener.

Romvesener og konspirasjonsteorier

Regissør Stene kan avsløre at det blir høy utenomjordisk faktor og konspirasjonsteorier i skjønn forening. Selv har han tro på at «UFO-bygda» vil slå an hos folket.

– Her har jo Oslofisene en sjanse til å komme seg opp på det trønderske høyfjellet bare med å ta trikken til Torshov.

Og han håper naturligvis at forestillingen vil lokke til seg hovedpersonene selv; hessdalingene, i tillegg til andre bygdefolk.

– Vi skal bringe Hessdalskjølen til teaterscenen, med stein, mose, bygdefolk, kommunesammenslåing med Røros og landbrukspolitikk. Og kanskje dukker det opp noen romvesener også.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken